Onsdag pågrep og siktet politiet i Agder mannen for å ha kjørt på og drept kvinnen med bil på Snartemo i Hægebostad natt til 2. juni i år. Han er siktet for uaktsomt drap, uaktsom grov kroppsskade, brudd på hjelpeplikten og promillekjøring.

– Den siktede har blitt avhørt siden pågripelsen onsdag, og dette avhøret er nå avsluttet. Den siktede har foreløpig ikke tatt stilling til straffeskyld. Ut over det vil ikke politiet å si noe mer om innholdet i avhøret, sier politiadvokat Hellek Rue.

Etter avhøret ble den siktede mannen sluppet fri.

– Grunnen til det er at politiet ikke ser at det er noen fare for bevisforspillelse eller gjentagelsesfare når det gjelder den siktede, sier Rue.

Det er elektroniske spor sammenholdt med den taktiske etterforskningen som er grunnlaget for at politiet mener det er skjellig grunn til mistanke mot mannen som er siktet.

– Politiet opprettholder siktelsen mot mannen. Vi mener at mistankegrunnlaget ikke er svekket etter avhøret av ham. Vi mener fortsatt at vi har sikre bevis og god oversikt over hva som har skjedd, sier Rue.

I tillegg til avhør av den siktede har politiet avhørt flere vitner de siste dagene.

– Nå skal politiet gå grundig gjennom avhøret av siktede samt avhør av vitner, og vi vil deretter vurdere videre etterforskingsskritt i denne saken, sier Rue.

Media:
Politiets talsperson i denne saken er politiadvokat Hellek Rue. Media kan kontakte ham på telefon 404 42 240.