Kvinnen er mor til de tre barna. Hun er siktet etter straffelovens paragraf 275, drap og forsøk på drap. Forsvarer er advokat Tore Pedersen.

Politiet fikk mandag kl 1728 melding om ei hensatt barnevogn ved vegen i området Fagereng på Tromsøya. Fotspor leda ned i sjøen. Kort tid etterpå henta politi og brannvesen fire livløse personer opp av vannet. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, og de fire ble sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge.

De to eldste barna og kvinnen er død. Det eldste barnet og kvinnen døde mandag på UNN Tromsø. Den fire år gamle jenta døde torsdag kveld på Rikshospitalet.

Det eldste barnet ble obdusert onsdag. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun døde av drukning i kombinasjon med alvorlig nedkjøling.

Det andre barnet ble obdusert fredag. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun døde av drukning i kombinasjon med alvorlig nedkjøling.

Kvinnen ble obdusert fredag. Den foreløpuge obduksjonsrapporten er ventet på mandag.

Det minste barnet får fortsatt behandling på Rikshospitalet. Hun er kritisk syk og under høyintensiv behandling.

Personene er en kvinne i 20-årene og tre jenter født i 2012, 2015 og 2018. Kvinnen og barna er fra Sudan. De har godkjent midlertidig opphold i Norge.

Politiet har kontakt med barnas far. Han ble avhørt mandag kveld og har status som vitne. Faren får oppfølging fra Tromsø kommunes psyko-sosiale team og Rikshospitalet. Politiet kjenner ikke til at de har annen familie i Norge. De er ikke kjent for politiet fra før. Far er også fra Sudan. Han har permanent oppholdstillatelse i Norge.

Etterforskning pågår, blant anna med undersøkelser på åstedet, avhør av vitner og tekniske undersøkelser. Vi etterforsker fortsatt bredt, med flere hypoteser om hva som kan ha skjedd.

Bistandsadvokat for far og de skadde barna er Erik Ringberg.

Har du informasjon? Vi ønsker å høre fra deg på telefon 02800 eller på nett:

Vi etterlyser et vitne

Politiet ønsker å komme i kontakt med et vitne.

Vi etterlyser en kvinne som har trillet en barnevogn forbi den etterlatte barnevogna på Kvaløyvegen i tidsrommet mellom kl. 1630 og kl. 1700 mandag 2.12. Vi ønsker å snakke med henne om hvilke observasjoner hun kan ha gjort.

Kvinnen bes ta kontakt med politiet på 02800.