Kvinnen, som er i 20-åra, er mor til de tre barna, som er født i 2012, 015 og 2018. Hun er siktet etter straffelovens paragraf 275, drap og forsøk på drap. Forsvarer er advokat Tore Pedersen.

Redningsaksjon

Politiet fikk mandag 2.12. kl 1728 melding om ei hensatt barnevogn ved vegen i området Fagereng på Tromsøya. Fotspor leda ned i sjøen. Kort tid etterpå henta politi og brannvesen fire livløse personer opp av vannet.

Den første personen hentes opp av vannet av politipatruljen kl. 1743. Den fjerde personen blir funnet av dykkere fra brann og redning kl. 1800. Alle får livreddende førstehjelp på stedet. Innen kl. 1813 er alle fire sendt til UNN.

Mor og to barn omkom

De to eldste barna og kvinnen er død. Det eldste barnet og kvinnen døde mandag 2.12. på UNN Tromsø. Den fire år gamle jenta døde torsdag 5.12. på Rikshospitalet.

Det eldste barnet ble obdusert onsdag 4.12.. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun døde av drukning i kombinasjon med alvorlig nedkjøling.

Det andre barnet ble obdusert fredag 6.12.. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun døde av drukning i kombinasjon med alvorlig nedkjøling.

Kvinnen ble obdusert fredag 6.12. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun døde av drukning i kombinasjon med alvorlig nedkjøling.

Det minste barnet er under medisinsk behandling

Det minste barnet har fått behandling på Rikshospitalet. Siste status fra  mandag 9.12. er at tilstanden er uavklart, men stabil. Hun er p.t. utenfor umiddelbar livsfare. Hun ble overført til UNN Tromsø 12.12.

Kvinnen og barna er fra Sudan. De har godkjent midlertidig opphold i Norge.

Barnas far har status som vitne

Politiet har kontakt med barnas far. Han ble avhørt første gang om kvelden 2.12. og har status som vitne. Faren har fått oppfølging fra Tromsø kommunes psyko-sosiale team og Rikshospitalet. Politiet kjenner ikke til at de har annen familie i Norge. De er ikke kjent for politiet fra før. Far er også fra Sudan. Han har permanent oppholdstillatelse i Norge.

Bistandsadvokat for far og de skadde barna er Erik Ringberg.

Mor og barns sise bevegelser

Politiet har et godt bilde av de siste bevegelsene til den avdøde kvinna og hennes barn. Kartlegginga er basert på videoovervåking, informasjon fra billettsystem, vitneobservasjoner og elektroniske spor.

Mor og de tre barna forlater hjemmet ca kl. 15.40 og tar en rutebuss inn til Tromsø sentrum. I sentrum bytter de buss og tar rute 33 kl. 16.06. De går av i området Fagereng. Informasjon fra kvinnens mobiltelefon tilsier at de har beveget seg fra vegen ned til fjæra i tidsrommet mellom kl. 16.20 og 16.45. De siste bevegelsene er registrert kl. 16.52.

Politiet mottar melding om funn av barnevogn kl. 17.28.

Status i etterforskninga

Etterforskninga har vært bredt anlagt, med undersøkelser på åstedet, avhør av vitner og tekniske undersøkelser. Flere enn 70 vitner er avhørt.

Det ble funnet tre pass i den hensatte barnevogna. Disse tilhørte mor og de to eldste barna. Det minste barnet har ikke eget pass. Vi har ikke informasjon som tilsier at mor hadde planlagt en reise.

Det som hovedsakelig gjenstår i etterforskninga er å gå igjennom en del elektroniske spor, noen flere vitneavhør og de endelige obduksjonsrapportene.

Politiet tar sikte på å oversende saka til statsadvokaten innen utgangen av februar.