Det er politisk bestemt at antallet passkontor skal reduseres, fra 141 til 78, av hensyn til fremtidige krav til sikrere pass og ID-kort. Flere passkontorer i distriktet er alt lagt ned, og fra og med nyttår vil også passtilbudet på Karmøy lensmannskontor avvikles.

- Siste åpningsdag er mandag 30. desember. Kunder som har bestilt pass, og ikke hentet det innen denne datoen må gjøre dette på Politihuset i Haugesund, sier Trond Angeltveit, seksjonsleder for sivil rettspleie og forvaltning ved Karmøy lensmannskontor.

- Hensikten med å redusere antall passkontor er ikke å gjøre det vanskeligere for folk, men å sikre passutstedelse for å hindre bruk av falske identiteter. Det handler kort fortalt om økt trygghet for alle, fremhever prosjektleder for NPID (Nye pass og ID-kort) i Sør-Vest politidistrikt, Kjetil Optun.

Nytt forvaltningssenter i januar

Sør-Vest politidistrikt vil etablere nytt forvaltningssenter i Haugesund i løpet av januar 2020. Senteret skal lokaliseres i DNB-bygget i sentrum, og vil inneholde publikumstjenester knyttet til pass/ID, utlending, namsmann, førerkort, hittegods og våpen. Datoen er ikke endelig avklart, men senteret åpner ikke før andre halvdel av januar.

- Dette betyr at dagens passkontor i Haugesund, som er lokalisert i Politihuset i Haugesund, blir avviklet. I overgangen til nytt forvaltningssenter kan det bli aktuelt å holde passtilbudet stengt i noen dager. Sjekk www.politiet.no, som alltid gir en god oversikt over ledige timer, oppfordrer Racin Tjøsvoll, seksjonsleder for sivil rettspleie og forvaltning ved Haugesund politistasjon, og legger til en viktig påminnelse.- Det beste rådet vi kan gi er at en sjekker passets gyldighet, både eget og eventuelt andre i reisefølget sine pass, i god tid før en skal reise. Da unngår en både stress og ubehagelige overraskelser, understreker seksjonslederen.