Bilde av fem personer som var tilsted på dåpen av RS Isvekteren
F.v: Nicolay Jarlsby, president i Redningsselskapet, Hans Seiersted fra Gjensidigestiftelsen, Benedicte Bjørnland, Anne Bjertnes, varaordfører i Gjøvik og Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet

Redningsselskapet eier RS Isvekteren, og som en del av samhandlingsavtalen mellom Redningsselskapet og politiet er Isvekteren også til disposisjon for politiet.

- Politiet har et tett og godt samarbeid med Redningsselskapet og siden 2017 har vi via vår samarbeidsavtale fått bedre tilgang på fartøyer ved akutte politioperative oppdrag langs kysten. Dette gir bedre beredskap ved akutte hendelser også utover de rene redningsoppdragene , sa Benedicte Bjørnland.

RS Isvekteren
Isvekteren i aksjon
FotoRedningsselskapet / Robert S. Eik

Isvekteren er en luftputebåt, det er første gang i Norge at luftputebåter settes i beredskapsinnsats. Båten  er spesielt designet for transport over is og vann i høy fart. Toppfarten er 34 knop på is og 20 knop på vann. Isvekteren bemannes av frivillige mannskaper, som nå gjennomgår opplæring for å kunne transportere redningsmannskaper på Norges største innsjø.

- Det var nyervervet kunnskap for min del at det er 12000 fritidsbåter på Mjøsa. Derfor er det gledelig at Redningsselskapet styrker beredskapen på Mjøsa. Det er en ære å få være gudmor for dette flotte fartøyet, avsluttet Bjørnland.

Hovedgiver av RS Isvekteren er Gjensidigestiftelsen.