Pressemelding 4. februar kl 09.30:

En 45 år gammel mann fra Larvik, som tidligere er dømt for drap, fremstilles i dag for varetektsfengsling ved Vestfold tingrett kl 11 for drapet på den 31 år gamle Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord søndag ettermiddag.

Politiet vil begjære lukkede dører.

Det var venner av den avdøde kvinnen som varslet politiet litt over klokken 15 søndag.

Den siktede var til avhør mandag, men ønsket av helsemessige grunner ikke å gjennomføre avhøret, og har derfor heller ikke tatt stilling til hvorvidt han erkjenner den straffbare handlingen. Politiet tar sikte på å avhøre mannen i dag, tirsdag 4. februar.

Kvinnens familie har fått oppnevnt bistandsadvokat Mette Achenhausen. Familien har til politiet gitt uttrykk for at de ikke ønsker å bli kontaktet av media.

Den siktedes er advokat Jonny Sveen i Larvik.

 

Første melding 2. febuar:

En mann i 40-årene er siktet for drap etter at en kvinne i 30—årene ble funnet død i en leilighet i nær Sandefjord sentrum søndag ettermiddag 2. februar.

Det var ved 15.20 tiden politiet mottok melding om den døde kvinnen. Det er en relasjon mellom kvinnen og den siktede mannen, men politiet ønsker ikke å utdype relasjonen.

Den siktede var ikke på åstedet da politiet ankom stedet, men ble pågrepet litt før klokken 17 søndag ettermiddag.

Det er satt i gang en omfattende taktisk og teknisk etterforskning bl.a. for å kartlegge bevegelsene til fornærmede og mulig gjerningsmann i timene før kvinne ble funnet.

Mannen ble pågrepet uten dramatikk. Han er nå i politiets varetekt og planlegges avhørt i løpet av kvelden.

Det arbeides med å varsle de pårørende.

I forbindelse med drapssaken i Sandefjord har politiet opprettet et tipstelefonnummer 969 42 519 og ber de som kan ha opplysninger i saken om å kontakte politiet.