Det var venner av kvinnen som på ettermiddagen 2. februar oppsøkte kvinnens bolig og fant henne død.

Politiet var i kontakt med siktede natten forut for drapet. Politiet kjørte mannen fra Larvik til Sandefjord, da han ikke hadde penger til å gjøre opp for en taxitur i Larvik. Dette var bl.a. foranledningen til at politiet ble kontaktet av drosjesjåføren, opplyser leder av geografisk driftsenhet Vestfold, politiinspektør Øystein Holt.

Politiet møtte drosjesjåføren og den siktede utenfor en bensinstasjon i Larvik. Det ble tatt beslag i bl.a. to kniver og mobiltelefoner som mannen hadde på seg. Etter at patruljen fikk kontroll på mannen oppfattet de ikke mannen som ruset, truende eller utagerende. Ut fra mannens oppførsel fant de ingen grunn til å fremstille han for lege. De var likevel i kontakt med vakthavende politijurist som ikke fant grunnlag for å pågripe mannen. Politiet var kjent med at mannen tidligere er dømt for et drap som han har sonet en dom for.

Politiet satte den siktede mannen av ved syv-tiden søndag morgen, ikke langt unna der den drepte kvinnen bodde, da han oppga til politiet at han skulle hjem til sin kjæreste.

Saken etterforskes for fullt og politiet er fortsatt interessert i informasjon som kan bidra i etterforskingen av drapet.