Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig. 17-åringen ble funnet på en privat adresse i Tromsø sentrum. Det er funn på åstedet som gir politiet grunn til å etterforske om noen kan ha forvoldt jentas død.

To menn i 20-årene er siktet, mistenkt for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand (Straffeloven §288). Siktelsen og grunnlaget for siktelsen blir vurdert fortløpende. De siktede er vareteksfengslet. Forsvarere for de siktede er Ulf Hansen og Helen Jenssen.

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, og politiet etterforsker bredt. De siktede er kjent for politiet. De har forklart seg i avhør.

Status i etterforskninga

Politiet har sikra elektroniske spor og gjort undersøkelser på åstedet. I tillegg avhører politiet vitner og foretar ei rundspørring. Vi vil gjennom helga fortsatt etterforske dødsfallet med avhør av vitner og sikring av digitale spor.

Den foreløpige obduksjonsrapporten gir ingen klare årsaksforhold. Politiet undersøker om dødsfallet kan være narkotikarelatert.

Vi ønsker kontakt

Politiet ønsker fortsatt kontakt med personer som kan ha informasjon om hendelsen. Personer som har vært på stedet der hun ble funnet, vært sammen med henne eller har fått informasjon via sosiale medier, bes om å ta kontakt med politiet.