Publisert 1. april 2020:

Politiet har besluttet å utsette søket etter mannen som er savnet på Rjukan, til forholdene gjør det forsvarlig å fortsette søket. Den savnede 44-åringen var sammen med en klatrervenn da et is- og steinras tok med seg den erfarne klatreren i Juvsøyla på Rjukan. Raset ble ikke utløst av klatrerne selv. Fossen er et populært område blant isklatrere.

Det var klatrervennen som varslet politiet litt før klokken 17 lørdag ettermiddag. Han kom uskadet fra ulykken.

Det har vært gjennomført et omfattende søk etter mannen. Store ressurser, blant annet geolog, tindeveileder på isklatring og øvrig personell med spesialitet på fjellredning har vært involvert i søket Det er også søkt med helikopter, drone og hund etter mannen. Det har vært tett dialog med klatrermiljøene i forkant av beslutningen om å avvente søket til forholdene har bedret seg. Området regnes nå som farlig å bevege seg inn i.

Familien forstår at hensynet til redningsmannskapenes liv og helse er årsak til at man nå må avvente videre leting. Politiet ber videre om at alle respekterer å ikke bevege seg inn i området inntil videre søk kan skje under politiets ledelse.

Politiet og familien vil benytte anledningen til å takke alle som har bidratt i redningsarbeidet og søket, både fra de frivillige organisasjoner, klatremiljøene og mannskap fra øvrige nødetater.

Familien ønsker ikke at den omkomne publiseres med navn og bilde.