Kort til etter forlot gjerningsmennene og kvinnen boligen i en bil. Politiet rykket ut, og på vei til åstedet møtte de den aktuelle bilen. Den aktuelle bilen kjørte i en periode nordover på E18 og patruljen observerte at flere gjenstander ble kastet ut av bilen. Også publikum har meldt om dette. Politiet er interessert i tips fra publikum som kan ha sett den aktuelle bilen, en sort Mitsubishi Outlander. Tips oss på 33 34 44 00 eller politiets nettpatrulje Sør-Øst på Facebook. Flere patruljer var involvert i oppdraget og fikk bl.a. redusert hastigheten og i en kort periode stanset trafikken på E18. Gjerningspersonene valgte å ta av E18 og kort tid etter avkjøring fra E18 fikk politiet stoppet bilen klokken 18.54 ved Valle.

Foruten det kvinnelige gisselet var det to personer i bilen. En av gjerningspersonene ble tildelt et bitt av en politihund i forbindelse med pågripelsen. Mannen skal bare være lettere skadet og har vært til sjekk av helsepersonell. Kvinnen skal ikke være fysisk skadet.

Det er iverksatt en omfattende teknisk og taktisk etterforskning fra politiets side som ser meget alvorlig på hendelsen.

Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet søndag kveld ikke å opplyse alder, hverken på kvinnen eller de pågrepne.

Politiet utelukker heller ikke flere pågripelser i saken.