Mange innbyggere i Sør-Vest politidistrikt har den siste tiden bestilt time for nytt pass.
Mange innbyggere i Sør-Vest politidistrikt har den siste tiden bestilt time for nytt pass.

Sør-Vest politidistrikt har den siste tiden hatt stor pågang av innbyggere som har behov for nytt pass. For å imøtekomme etterspørselen er nå kapasiteten økt ved flere passkontor.

– Det er lagt ut flere timer for de nærmeste dagene ved Randaberg lensmannskontor, og fra og med mandag vil vi gjøre ytterligere flere timer tilgjengelige for tiden fremover. I tillegg er kapasiteten økt ved passkontoret i Egersund, noe som betyr at det er flere tilgjengelige timer fra begynnelsen av juli, forklarer fungerende leder for Felles enhet for utlending og forvaltning, Kjetil Gaustad Solhaug.

– Vent hvis du kan

Som følge av smitteverntiltak tilbyr ikke politiet drop in-timer. Innbyggere som har behov for å fornye passet sitt må derfor booke time på politiet.no. Her finner en god oversikt over hvilke timer som er tilgjengelige på de ulike passkontorene.

– Selv om vi prøver å legge til rette for at flere som trenger nytt pass i løpet av sommeren skal få det, er politiets kapasitet begrenset som følge av ferieavvikling. Dersom du ikke har behov for pass i forbindelse med reise nå i sommer anmodes du om å vente med å bestille nytt til høsten, oppfordrer Gaustad Solhaug.