I forbindelse med at en person ble skutt og skadet i Ila i Trondheim den 5. desember 2019, etterlyste politiet i Trøndelag to menn. Den ene av disse ble pågrepet i Danmark i romjula 2019, og deretter overlevert til norsk politi. Mandag 4. mai 2020 ble den andre etterlyste mannen pågrepet av spansk politi, i nærheten av Torrevieja i Spania.

- Det er heldigvis veldig sjelden vi har saker som omhandler skyting på gaten i Trondheim. Når dette skjedde satte vi derfor inn store ressurser for å oppklare saken og få pågrepet de mistenkte. Vi er tilfreds med at det internasjonale politisamarbeidet ga resultater, og at han nå er på plass i Trondheim, sier Trygve Angen, politiadvokat og påtaleansvarlig ved Trøndelag politidistrikt.

På grunn av reiserestriksjoner knyttet til Covid-19 har overleveringen tatt tid, men i dag, tirsdag 7. juli, ble mannen overlevert fra spansk politi og transportert fra Madrid til Trondheim. Mannen er en norsk statsborger i 20-årene med tilknytning til Skien, og har vært på flukt fra politiet i nesten fem måneder.

I 2019 ble Norge med i ordningen med europeisk arrestordre, som gjør det lettere å få overlevert personer som er etterlyst av norsk politi.

- Denne pågripelsen viser at det er vanskelig for kriminelle å gjemme seg unna. Politiet i Trøndelag har jobbet grundig med denne saken og vi håper å få avhørt ham så snart som mulig, sier etterforskningsleder Øyvind Jørgensen ved Trøndelag politidistrikt.

Mannen vil bli fremstilt for fengsling onsdag 8. juli.

For media:

  • Øyvind Jørgensen, politifaglig etterforskningsleder ved Trøndelag politidistrikt, er tilgjengelig på telefon 73 48 94 50 tirsdag 7. juli klokken 20:00-20:30. Hvis valg blir lest opp etter å ha fått svar, tast inn sifferet 2 for å komme i kontakt med Jørgensen.