Transportkjøretøyet føres av to sjåfører, en sjåfør foran og en sjåfør bak i egen bil. Når transportkjøretøyet svinger enten til høyre eller venstre, vil ikke bakre del følge samme retning. Bakre del vil tidvis svinge fra side til side og mot normalt kjøremønster. Det gjør det svært vanskelig for fotgjengere å forutse hvordan transporten vil bevege seg. Denne todelte føringen av kjøretøyet og at transporten utgjør ca. 130 tonn, gjør at behovet for aktsomhet er helt avgjørende for at det ikke skal oppstå fare for tap av liv og helse.

Politiet går ut med denne informasjonen slik at bruk av ytringsfriheten kan foregår så sikkert som overhodet mulig. Politiet oppfordrer på det sterkeste at fotgjengere ikke oppholder seg langs siden av transporten, men trekker seg ut av veibanen. Dette for å unngå fare for tap av liv og helse.

  • For media
    Tor Kristian Haugan, Lensmann på Orkanger i Trøndelag politidistrikt, er tilgjengelig på telefon 47 79 74 17 fredag 17. juli fra kl.15:15-16:00. Opptak til radio/TV kan ordnes om ønskelig.

Mvh,
Trøndelag politidistrikt