Som politiet informerte om på pressekonferansen søndag ble en mann funnet død i sin leilighet i Kristiansand lørdag ettermiddag. Observasjoner som politiet og melder gjorde på stedet førte til at politiet etterforsket dødsfallet som mistenkelig.

På en pressebrief på politihuset i Kristiansand mandag orienterte politiadvokat Morten Formo om utvikling i saken.

– Når den foreløpige obduksjonsrapporten nå foreligger så er det klart for politiet at vi står overfor en drapsetterforskning med en eller flere ukjente gjerningspersoner. Av hensyn til at vi er i en tidlig fase av etterforskningen kan ikke politiet si noe om dødsårsaken, sa Formo.

Politiadvokaten bekreftet på pressekonferansen at den avdøde er 48 år gamle Dan Eivind Lid.

– Det er for tidlig å si noe om motivet. Det er ikke noe i etterforskningen så langt som tyder på at det er politiske motiv bak handlingen. Men vi holder alle muligheter åpne. På bakgrunn av den avdødes politiske engasjement blir PST holdt orientert om saken, sa Formo.

Det er så langt ingen pågrepet aller siktet i saken.

– Politiet er i en fase hvor vi jobber med å sikre spor, samt innhente informasjon. Det er satt inn betydelige ressurser fra politidistriktet i tillegg til at vi får taktisk og teknisk bistand fra Kripos som nå har ankommet Kristiansand, sa Formo.

Det er oppnevnt bistandsadvokat for de pårørende. Bistandsadvokat Bjørge Tveito er oppnevnt for å ivareta avdøde og de etterlattes interesser.