Som politiet allerede har informert om var det 48 år gamle Dan Eivind Lid som ble funnet død i Kristiansand lørdag 3. oktober. Observasjoner politiet gjorde på stedet førte til at politiet i initialfasen etterforsket dødsfallet som mistenkelig.

Da den foreløpige obduksjonsrapporten forelå ble det klart for politiet at man etterforsket et drap.

Tirsdag 20. oktober inviterte Agder politidistrikt pressen til pressekonferanse på politihuset i Kristiansand.

– Etterforskning som er gjennomført så langt har ført til at vi nå har pågrepet tre personer som er siktet for drapet på Dan Eivind Lid.

En av de siktede ble pågrepet mandag ettermiddag. De to andre ble pågrepet tirsdag, sa politiadvokat Morten Formo.

De tre pågrepne er alle siktet for å ha drept Lid eller for å ha medvirket til drapet. De siktede er henholdsvis i 30-, 40-, og 50-årene. De er alle kjent for politiet i varierende grad. To av dem er tidligere domfelt.

– Politiet er ikke ferdig med avhørene av de siktede. Det gjenstår også avhør av vitner. Av den grunn, og av hensyn til etterforskningen, kan ikke politiet gå ut med mere detaljerte opplysninger, sa Formo.

Det er for tidlig å si noe om motivet for drapshandlingen, men det er ikke noe i etterforskningen så langt som tilsier at handlingen var politisk motivert.

Politiet fortsetter etterforskningen for fullt i form av at allerede innhentet informasjon gjennomgås, og det vurderes fortløpende om det kan innhentes ytterligere relevant informasjon.

Det vil også bli gjennomført avhør av de siktede og aktuelle vitner. I tillegg avventer politiet flere resultater av de tekniske undersøkelsene samt den endelige obduksjonsrapporten. Den informasjonen som politiet får blir gjenstand for omfattende analyse for å danne et helhetlig bilde. Kripos bistår Agder politidistrikt i den videre etterforskningen.

– De tre siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag og/ eller torsdag, sa Morten Formo.

Pårørende til avdøde er orientert om pågripelsene.

Det er oppnevnt forsvarer for de siktede. Det er Torleif Drangsland, Nils Grønås og Knut Henning Larsen.