I går, fredag 30. oktober klokken 21.08 fikk politiet melding om at det var begått et drap på Evje. Klokken 21.20 var første patrulje på åstedet.

– Gjerningspersonen ringte selv politiet og fortalte at han hadde kranglet med en person og at denne personen nå var død. Siktede har den siste tiden bodd et annet sted i landet, sa seksjonsleder påtale i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille på en pressekonferanse på politihuset i Kristiansand lørdag formiddag.

Både politi og ambulanse rykket ut til stedet og var der kort tid senere. Gjerningspersonen ble pågrepet av politiet uten dramatikk.

– Siktede er en mann i 20-årene. Han er fra Afghanistan og har midlertidig oppholdstillatelse. Han har bodd i Norge siden 2015. Den avdøde er 22 år gamle Cansel Godek. Navnet er frigitt i samråd med de pårørende. Avdøde bodde på Evje sammen med deres felles barn. Barnet er en jente på to og et halvt år. Barnet er ivaretatt av familie og barnevernet er varslet slik at de kan følge opp barnet og familien, sa Pedersen Hille.

Drapet ble begått i avdødes leilighet. Avdøde vil bli obdusert.

– Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag. Siktede sitter lørdag i avhør sammen med sin forsvarer. Han har fredag kveld gitt en innledende forklaring og knytter seg til handlingen, sa Pedersen Hille.

Det er oppnevnt forsvarer for siktede. Det er Bjørge Tveito. Bistandsadvokat for de pårørende er Kristine Eide.

Etterforskningen er helt i innledende fase og politiet jobber med å kartlegge hva som har skjedd. Foranledningen og motiv for drapet vil være et sentralt moment i etterforskningen.

– Siktede er tidligere ustraffet, men kjent for politiet tidligere. Dette er detaljer jeg ikke kan gå inn på nå, sa Pedersen Hille.

Media

Dersom det fremkommer nye opplysninger i saken vil politiet kommunisere dette gjennom pressemelding på politiet.no. Pressevakt kan kontaktes på telefon 488 95 807.