To av sakene gjelder brudd på karantenebestemmelsene, mens to av dem er opprettet som reaksjon på fester med for mange deltakere.

 

PUBLISERT MANDAG 16. NOVEMBER

Øst politidistrikt har i perioden natt til fredag 13/11 og natt til mandag 16/11 opprettet fire korona-relaterte straffesaker.

Tre av dem er for brudd på karantenebestemmelsene, mens den siste er opprettet som reaksjon på en fest med for mange deltakere.  

I samme periode er det registrert 33 meldinger i operasjonsloggen. Halvparten av meldingene går på tips om fest (noen av meldingene er om samme forhold), andre går på tips om brudd på karantene og påbud om bruk av munnbind, mens et lite antall er andre typer oppdrag. Politiet har respondert på flere av meldingene.

 

PUBLISERT FREDAG 13. NOVEMBER

Øst politidistrikt har opprettet én ny straffesak for brudd på smittevernreglene det siste døgnet. Saken er fra Gardermoen og gjelder brudd på karanteneregler etter innreise. Eventuell straffereaksjon er ikke avklart.

I operasjonsloggen er det registrert fire koronarelaterte meldinger siste døgn. Dette er primært tips og mistanke om brudd på karantenereglene, samt tips om aktivitet på treningssenter. Personen som ble observert på treningssenteret er daglig leder, og har lov til å være der selv om treningssentrene i kommunen er stengt.

PUBLISERT TORSDAG 12. NOVEMBER:

Øst politidistrikt har ikke registrert noen straffesaker knyttet til korona siste døgn.

I samme tidsrom er det registrert 6 korona-relaterte meldinger i operasjonsloggen. Disse er i hovedsak tips om ansamlinger og brudd på karantene.

Ingen av tipsene resulterte i operativ respons fra politiet.

Til redaksjonene:
Politiinspektør Olav Unnestad er tilgjengelig via telefon 969 46 806 mellom kl. 1030 og 13.

 

PUBLISERT ONSDAG 11. NOVEMBER:

Øst politidistrikt har siste døgn opprettet to straffesaker for brudd på smittevernlovgivningen.

Begge sakene gjelder brudd på karanteneregler. Sakene er under etterforsking, og eventuell straffereaksjon er ikke avklart.

I operasjonsloggen er det registrert seks meldinger siste døgn. Dette er i stort tips om fest, tips om karantenebrudd, spørsmål om regelverk, samt tips om aktivitet på treningssenter (viste seg å være rydding/renhold).  

- En kan håpe at det lave antallet meldinger og straffesaker er et resultat av at folk tar situasjonen på alvor. Likevel er det viktig at vi alle fortsetter å overholde det myndighetene har bestemt når det gjelder smittevern. Bare slik kan vi få smitten under kontroll, sier politiinspektør Olav Unnestad i Øst politidistrikt.

 

PUBLISERT TIRSDAG 10. NOVEMBER:

Øst politidistrikt har opprettet én ny straffesak siste døgn. En kvinne anmeldes for brudd på smittevernreglene fordi hun utsatte andre for smittefare.

Til tross for at kvinnen hadde Symptomer, og at hun ventet på testresultat, dro hun på handletur. Testresultatet kom dagen etter, og påviste smitte. Saken er under etterforsking, og straffereaksjon er ikke avgjort.

Siste døgn har vi registrert 12 meldinger i operasjonsloggen. Det går på alt fra tips om fest, tips om karantenebrudd – til at folk er bekymret for (lovlige) dørselgere uten munnbind.

 

PUBLISERT MANDAG 9. NOVEMBER:

Siden natt til fredag (midnatt) har Øst politidistrikt registrert tre straffesaker som går på smittevernlovgivningen. Sakene dreier seg om brudd på karanteneregler og antallet festdeltakere.

I samme tidsrom har vi registrert cirka 30 meldinger i operasjonsloggen. De fleste av disse går på tips om fester og ansamlinger. Ofte er det slik at flere meldinger omhandler samme forhold. Flere av forholdene ble sjekket ut, og var innenfor gitte smittevernregler.

- Tilbakemeldingen fra den operative styrken som jobbet i helgen var det var svært stille på byen. En konsekvens kan selvsagt være at flere møtes i private hjem. Vi ser at smitten i Norge øker, og politiet vil derfor fortsatt prioritere å følge opp meldinger om fester og ansamlinger, samt brudd på karantene og isolasjon, sier Unnestad.

Han legger til: - Nå må vi som samfunn ta et felles ansvar for å bidra til å redusere og stanse smitten.

 

  • Koronaviruset