Geir Solem

- Jeg er takknemlig og glad for at Geir Solem blir visepolitimester i Øst politidistrikt, sier politimester Ida Melbo Øystese.

Solem har fungert som visepolitimester i Øst fra august 2019, og er nå utnevnt for en åremålsperiode på seks år.

- Geir Solem har vist at han har egenskapene som er nødvendige for å utvikle Øst politidistrikt videre. Det gjelder både i arbeidet og utviklingen med å levere gode polititjenester til innbyggerne i distriktet, og i arbeidet med å skape en god arbeidsplass for medarbeiderne i Øst, sier Øystese.

- Takknemlig og ydmyk

Geir Solem ser frem til å fortsette jobben med å utvikle Øst politidistrikt videre.

- Jeg har vært heldig og fått muligheten til å prøve jobben først i seks uker, deretter to ganger seks måneder. Jeg er takknemlig og ydmyk for at jeg nå får jobben i seks år. Det gir muligheter og forutsigbarhet i det videre arbeidet, sier Solem.

Bred erfaring

Solem har befalsskole fra Forsvaret, Politihøgskolen og mastergrad i organisasjon og ledelse. Han har operativ bakgrunn fra politiet og har blant annet vært leder for Felles etterforskningsenhet i Follo, politistasjonssjef ved Follo politistasjon, fungerende leder for politiet på Romerike og leder for Politiets sikkerhetstjeneste i Øst. I 2017 ble han kåret til "Årets leder" av Politiets Fellesforbund.