De pårørende er varslet og blir tatt hånd om av kommunens kriseteam og politiets pårørendekontakt.

Politiet har siktet to omsorgspersoner for grov familievold eller medvirkning til det. Barnet har bodd hos omsorgspersonene den siste tiden. De to siktede ble torsdag kveld varetekstfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon, brev- og besøksforbud i fire uker og to uker med medieforbud. Bakgrunnen er fare for bevisforspillelse.

- Kjennelsen er i tråd med det vi har bedt om, sier Line Dreier Ramberg, påtaleansvarlig i saken i Trøndelag politidistrikt.

- Etterforskningen er fortsatt i tidlig fase. Vi prioriterer saken høyt og har startet en bred etterforskning med flere hypoteser, sier Line Dreier Ramberg, påtaleansvarlig i saken i Trøndelag politidistrikt.

- Et viktig fokus for politiet nå er å kartlegge den siste tiden til barnet. Vi har gjennomført en rekke avhør, det er gjort tekniske undersøkelser og det vil bli foretatt en obduksjon de nærmeste dagene, som kan gi mer informasjon om dødsårsak, sier Line Dreier Ramberg, påtaleansvarlig i saken i Trøndelag politidistrikt.

For media:
- Line Dreier Ramberg, påtaleansvarlig i saken i Trøndelag politidistrikt vil være tilgjengelig på telefon 73 48 94 50 den 11. desember mellom kl. 09:00-10:00.

- Vi skal prøve å imøtekomme eventuelle ønsker om TV/radio, da fra Steinkjer, mellom klokken 10:30-11:00. Kontakt Audun Hagen, mobil 402 24 034, ved ønske om dette.

Dersom det fremkommer nye opplysninger i saken vil politiet komme med oppdatering via pressemelding.

Mvh,
Politiet i Trøndelag