Statusoppdatering, 17. januar kl 18.30

De to siste som har vært savnet, er i ettermiddag funnet omkommet i branntomten.

Det betyr at alle de fem som var savnet, nå er bekreftet omkommet.

Det er med tungt hjerte vi nå konstaterer at denne brannen har krevd fem menneskeliv. Politiet er lettet over at vi har klart å finne de som var savnet, men dette er en tung dag for de berørte og lokalsamfunnet.

Ingen av de omkomne er identifisert ennå.

Politiet vil fortsette arbeidet på stedet. Nå som de savnede er funnet vil etterforskningen i branntomten etter hvert dreie over mot å forsøke å avklare hva som er årsaken til at det begynte å brenne.

-----------------------------------

Til redaksjonene

Leder for politiet i Lofoten og Vesterålen, Per Erik Hagen kan siteres på denne meldingen. Ved behov er Hagen tilgjengelig for media fram til kl 19.30. Ta kontakt på pressetelefon 489 93 770 for å komme i kontakt med Hagen.

Politiets innsatsleder Jørn Karlsen vil være tilgjengelig for media på stedet kl 18.30. Media som ønsker å høre innsatslederens orientering kan møte der.

Det er ikke planlagt ytterligere oppdateringer i denne saken i kveld.

------------------------------------------------------------

Statusoppdatering, 17. januar kl 15.00

Ytterligere en person til er funnet omkommet og hentet ut fra branntomten. Totalt er tre personer nå bekreftet omkommet, og to personer er fortsatt savnet etter at en hytte brant ned på Risøyhamn i Vesterålen.

Ingen av de tre savnede er identifisert, men vil bli sendt til UNN i Tromsø for obduksjon og identifikasjon.           

En brann rammer så brutalt og med slike enorme konsekvenser. Politiet har stor medfølelse med alle berørte i denne saken, og vi gjør hva vi kan for å finne de savnede. Arbeidet på stedet vil fortsette utover ettermiddagen og kvelden.

Parallelt med det arbeidet som skjer på branntomten, så er det også en løpende etterforskning. Politiet har fortsatt ingen grunn til å mistenke at brannårsaken er noe annet enn en ulykke, men det jobbes med å avklare mest mulig knyttet til hva som kan ha forårsaket brannen.

-------------------------------------------------------------

Statusoppdatering, 17. januar kl 12.00

Kriminalteknikere fra Nordland politidistrikt og Kripos startet i går ettermiddag opp arbeidet med å gå gjennom branntomten. De holdt på fram til kl 0200 natt til søndag. Da ble arbeidet avsluttet for natten. I løpet av disse timene ble det gjort funn av to personer som begge var omkommet. De to personene er ikke identifisert, men vil bli sendt til Universitetssykehuset i Tromsø for obduksjon og identifisering.

Å gå gjennom branntomten er et krevende arbeid og politiet planla å starte dette arbeidet i dag kl 10.00, men ble noe forsinket. Arbeidet startet opp kl 11.30 og vil fortsette utover dagen og så lenge det er nødvendig.

--------------------------------------------------------

Pressemelding, 16.januar kl 1430

Politiet fikk melding kl 04.30 om brann i en hytte utenfor Risøyhamn på Andøya i Vesterålen. En mann hadde klart å ta seg ut av den brennende hytten og fikk varslet naboen, som igjen varslet nødetatene.

Da nødetatene kom til stede som ligger noe utenfor allfarvei, var hytten brent ned. Det ble iverksatt søk både fra luften med helikopter og drone, i tillegg til mannskaper på bakken, men det er ikke gjort noen funn.

Det skal ha befunnet seg seks mennesker på hytten. Fem personer har status som savnet. Fire av de savnede er barn under 16 år.

- Dette er en svært tragisk hendelse. Vi frykter at de fem ikke har klart å ta seg ut av hytten, og at de kan være omkommet i brannen, foreller Per Erik Hagen, som er leder for politiet i Lofoten og Vesterålen.

Alle seks som befant seg på hytten er opprinnelig hjemmehørende i Vågan kommune i Lofoten.

- Kommunen er varslet og har etablert kriseteam. De ivaretar de pårørende etter beste evne. Dette er et lite lokalsamfunn og alle er preget av en slik forferdelig hendelse, sier Hagen.

Videre etterforskning

Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

- Politiets har opprettet sak og iverksatt etterforskning, men det er ingenting som pr nå tilsier at det skal dreie seg om noe annet enn en tragisk ulykke, sier Hagen

Politiet har bedt om og fått bistand fra Kripos i etterforskningen. Arbeidet på branntomten vil starte opp så snart den er tilstrekkelig kjølt ned, antakelig allerede i løpet av ettermiddagen.

------------------------------------