Søndag ble en mann i 30-årene brakt til legevakt og seks personer pågrepet (fire menn og to kvinner helt i slutten av tenårene og 20-årene) etter et grovt ran i en bolig i Harstad. En av de pågrepne er nå varetektsfengslet, de andre er løslatt etter avhør men er fremdeles siktet i saken. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse, avhørt de involverte og vitner, tatt beslag i blant annet telefoner og funnet gjenstander fra ranet.

- Det er snakk om et grovt ran, fordi det ble utøvd vold og truet med vold i forbindelse med ranet. Flere av de involverte er kjent for politiet fra før, knyttet til narkotika, sier seksjonsleder for etterforskning Heidi Hallesen Heggen ved Harstad politistasjon.

Politiet er i en innledende fase av etterforskningen, hvor det blant annet gjenstår flere avhør og gjennomgang av beslag og kriminaltekniske undersøkelser.

- For ikke å skade etterforskningen, for eksempel ved å påvirke vitner vi ikke har avhørt ennå, kan ikke politiet gå i mer detalj om saken nå, understreker Heggen.

Siktelsen gjelder overtredelse av straffeloven § 328 første ledd, jf. § 327, jf. straffeloven § 15.