Finsk politi har med seg kriminalsøkshunder og ankommer Karasjok onsdag for å delta i søk etter antatt omkommet. Sammen med våre mannskaper i Norge skal vi definere søksteigene som kriminalsøkshundene skal lete i.

-Vi ba opprinnelig om bistand fra Kripos og andre politidistrikt, men ingen hadde mulighet til å bistå. Derfor gikk vi til våre naboer i Finland som har sagt ja til å stille. Det betyr enormt mye for oss å få den kapasiteten som finsk politi stiller med i søksarbeidet. I tillegg vil det også være en kriminalsøkshund fra eget distrikt, sier leder for operasjonssentralen Jørn Haagenrud.

Torsdag morgen er planen at søket etter antatt omkommet starter opp. Politiet har et ønske om at ingen beveger seg i området fra i dag av. Dette for at hundene skal få et best mulig grunnlag for å finne spor.

-Terrenget må rett og slett luftes for å gi et rent og best mulig utgangspunkt for hundene i den viktige jobben de står ovenfor, uten forstyrrende lukter. Derfor ber vi nå alle frivillige letemannskaper, turgåere og andre om å holde seg unna området ved Asllat-Pier-Varri fra i dag av og så lenge søket pågår, sier Haagenrud.