Åpent digitalt møte: Ytringsfrihet og hatefulle ytringer
SAMARBEID: Det åpne møtet arrangeres av Innlandet politidistrikt, Statsforvalteren i Innlandet, Innlandet fylkeskommune og KS. Programleder er Olav Brostrup Müller, kultursjef i Lillehammer kommune. Følg gjerne arrangementet på Facebook. Se lenke nederst i saken.

Trygghet til å ytre seg

Hatefulle ytringer mot folkevalgte kan true selve demokratiet. Når fire store samfunnsaktører i Innlandet retter søkelyset mot ytringsfriheten og hatefulle ytringer mot folkevalgte, er det for å sikre grunnsteinen i samfunnet, at folk kan og vil delta i politikk og debatt.

Ytringsfrihet er både en individuell menneskerettighet og en forutsetning for et fungerende demokrati. I disse dager ser Ytringsfrihetskommisjonen nøye på hvordan disse to sidene av ytringsfriheten virker sammen i det norske samfunnet. Hatefulle, diskriminerende og ellers krenkende ytringer er et viktig tema i arbeidet deres, og er generelt et aktuelt tema i forbindelse med stortings- og sametingsvalget i september.

KRONIKK: Les politimester Johan Brekkes kronikk om temaet: Hatefulle ytringer og ytringsfrihet - en alvorlig samfunnsutfordring

Johan Brekke intervjues av NRK
AKTUELT: Politimester Johan Brekke intervjues av NRK Innlandet om ytringsfrihet og hatefulle ytringer.

Åpent møte

Også i Innlandet er det bekymring for de hatefulle ytringene, rett og slett fordi det kan drive folk ut av politikk, debatt og samfunnsinnsats som vi trenger. I en valgkamp, slik vi har nå, er det ekstra viktig at politiske angrep ikke utarter til personangrep og sjikane. Visse grupper viser seg å være særlig utsatt for slik. Derfor arrangerer vi det åpne møtet om hatefulle ytringer og hvordan det påvirker demokratiet vårt – for å få delt kunnskapen om dette, og vise tiltak og handlingsmuligheter som gjør at vi kan bevare et godt ytringsklima.

Slik kan du delta

Gå inn på denne lenken og følg arrangementet: https://youtu.be/FsmB88v8nic

Du kan også følge arrangementet på Facebook.

Program:

KL.18.00: PROGRAMLEDER OLAV BROSTRUP MÜLLER INTRODUSERER KVELDENS GJESTER OG PROGRAM

POLITIETS INNSATS MOT HATEFULLE YTRINGER
Politimester Johan Brekke: Håndtering av trusler og hatefulle ytringer
Politiinspektør Johan Martin Welhaven: Hva er en hatefull ytring og hvor går grensen for den viktige ytringsfriheten

HATEFULLE YTRINGER I INNLANDET; TO FOLKEVALGTE FORTELLER
Politiker Gjertrud Nordal (H) og Bjørn Jarle Røberg-Larsen (Ap) intervjues

MOBBEOMBUDETS ERFARINGER - foran panelet
Tidligere mobbeombud, Eva Bueie Nygård ser etter paralleller til voksenverdenen etter 3 år som mobbeombud for barnehage og grunnskole i Oppland og Innlandet

PANELET SVARER: HVA GJØRES FOR Å BEVARE ET GODT YTRINGSKLIMA?
Her utfordres politimester Johan Brekke, ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen, redaktør i GD og leder i redaktørforeningen, Tom Martin Kj. Hartviksen, og Lise Spikkeland for KS Innlandet.

UTFORDRING TIL INNLENDINGENE
Statsforvalter Knut Storberget og fylkesordfører Even Aleksander Hagen

KL.19.25: BROSTRUP MÜLLER OPPSUMMERER OG TAKKER AV

  • Råd og forebygging
  • Hatkriminalitet