Andrea Maria Finjord Jenssen, ansvarlig for tjenesten i Troms politidistrikt foran mobilt pass- og ID-kontor.
Mobilt pass og ID-kontor: - Selv om denne bilen har base her i Troms, har vi planlagt stoppesteder i alle de nordlige politidistriktene, sier Andrea Maria Finjord Jenssen, ansvarlig for tjenesten i Troms politidistrikt.

To mobile pass- og ID-kontor tilbyr mulighet for å søke om pass og nasjonalt ID-kort på utvalgte stoppesteder.

– Det ene mobile kontoret har base i Vest politidistrikt og skal dekke den sørlige delen av landet, unntatt Øst og Oslo politidistrikt. Det andre har base i Troms, og skal dekke de tre nordligste politidistriktene, sier Arne Isak Tveitan, seksjonssjef i Politidirektoratet.

Timebestilling og kjørerute

Innbyggerne kan bestille time på politiet.no på samme måte som på et vanlig pass- og ID- kontor. Her ligger også oversikter over kjørerutene, som oppdateres fortløpende. 

– Dette er en helt ny tjeneste, og vi starter i det små for å høste noen erfaringer. Vi legger ut flere stoppesteder etter hvert, sier Tveitan.

Fakta om mobile pass– og ID kontor

  • Innbyggerne kan bestille time på politiet.no. 
  • Når du legger inn sted eller postnummer i timebestillingen, får du opp nærmeste kontor. Hvis et mobilt pass– og ID-kontor har stoppested i nærheten, kommer det opp som et alternativ.
  • Det ligger også en oversikt over kjørerutene på politiet.no som oppdateres fortløpende.
  • Søknadsprosessen er den samme som på et vanlig pass- og ID-kontor. Du må ha med passet ditt når du skal søke, selv om det er utløpt. Hvis du ikke har pass fra før, må du dokumentere identiteten din på annen måte.
  • Ordningen skal evalueres.