Oppdatering fredag 24. september kl. 14:30

- Dette er en svært spesiell sak som er tragisk og vond for alle involverte, sier politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt.

Politiet har mottatt de foreløpige obduksjonsrapportene. På bakgrunn av disse, samt opplysninger fra den tekniske og taktiske etterforskingen, har Øst politidistrikt i dag siktet den avdøde mannen for drap på sin kone.

- De foreløpige obduksjonsrapportene, sammenstilt med opplysninger fra den tekniske og taktiske etterforskingen, styrker også politiets oppfatning om at han etter drapshandlingen tok sitt eget liv, sier politiadvokat Marthinsen.

Politiet er også av den oppfatning at det er brukt kniv under drapshandlingen. Det er gjort beslag av en kniv fra åstedet.

Etterforskingen vil fortsette i noe tid. Det gjenstår avhør av vitner og andre, og vi vil fortsette å kartlegge og innhente relevant informasjon som kan bidra til å belyse saken.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Til redaksjonene:

  • Politiadvokat Nina Marthinsen er tilgjengelig på telefon 969 46 806 mellom klokken 1445 og 1530.

 Politiet har i helgen ingen tilgjengelighet i denne saken.

  • Det er særskilte hensyn å ta, og politiet kommer derfor ikke til gi opplysninger eller kommentere forhold som berører de etterlatte barna.Oppdatering torsdag 23. september kl. 09:00

Politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt er tilgjengelig for pressen på telefon mellom klokken 11 og 12 i dag.  Redaksjoner som ikke har mottatt e-post med kontaktinformasjon kan kontakte pressevakt på telefon 488 66 885.

 

Oppdatering onsdag 22. september kl. 11.00:

Politiet er i full gang med etterforskning i forbindelse med at en mann og en kvinne ble funnet døde på Kolbotn. Vi gjennomfører nå blant annet kriminaltekniske undersøkelser i boligen.

Både mannen og kvinnen er i 40-årene. Pårørende er varslet, og parets barn blir ivaretatt av nær familie.

De avdøde er tidligere uomhandlet hos politiet. Det er ingen opplysninger per nå som tyder på at andre personer er involvert i hendelsen.

Av hensyn til den pågående etterforskningen, har vi fortsatt ingen opplysninger å gi om dødsårsak eller øvrig hendelsesforløp.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Til redaksjonene:

Politiadvokat Nina Marthinsen kan siteres på punktene over.

Politiet har per nå ingen ytterligere opplysninger å gi.

Vi vil komme med en oppdatering i løpet av ettermiddagen.

Pressevakt i stab for kommunikasjon (488 66 885) kan kontaktes for praktiske avklaringer.

 

Publisert onsdag 22. september kl. 06:30

Øst politidistrikt har startet drapsetterforsking

Politiets operasjonssentral fikk klokken 01:16 natt til onsdag melding om hendelsen via AMK.

Politi og ambulanse rykket umiddelbart ut til stedet. Der ble det funnet to voksne personer med store skader. Begge ble bekreftet døde på stedet.

De avdøde er mann og kone.

Politiet mistenker ikke at det var andre involverte i hendelsen.

Tekniske og taktiske undersøkelser har påbegynt og vil fortsette utover morgenen og dagen.

Av hensyn til den pågående etterforskingen har vi foreløpig ingen opplysninger å gi om dødsårsak eller drapsvåpen.