Oppdatering fra politiet 8. desember, kl. 01:10 

Politiet har ressurser på plass i området hvor bilkøene står på E18. Det jobbes nå med ulike tiltak for å løse opp køene.

– Vi begynner å få en bedre oversikt over situasjonen. Det kan være så mye som opptil 2500 biler involvert. Dette er veldig mye og vi må innse at arbeidet vil ta tid. Av den grunn samarbeider vi med sivilforsvaret for å få ut tepper, varm drikke og mat til de berørte, sier politimester Kjerstin Askholt.

– Planen er å jobbe parallelt med å få åpnet sluser på E18 mot motgående kjørefelt for å få snudd deler av trafikken, sier politimester Kjerstin Askholt.

Statens Vegvesen har også mannskaper på plass for å brøyte veiene fortløpende.

Som et ledd i forberedelsene til eventuell evakuering av mennesker som sitter fast i bilene, er det opprettet et senter for evakuerte for de som har behov for det. Senteret vil være på Langsæveien 10 i Arendal i Filadelfia menighet. Representanter fra Arendal kommune og politiet vil være til stede på senteret.

Noen råd til de som sitter i bilene sine:

  • Hold deg varm så godt du kan.
  • Hjelp hverandre og slipp hverandre inn i varmen.
  • Dersom du er kald i en bil som har gått tom for drivstoff/ strøm, se om det er varm en bil i nærheten som har plass til deg.
  • Dersom din bil er i ferd med å gå tom, forsøk å kjøre ut til siden om det er mulig.
  • Ha på radio i bilen for å holde deg oppdatert.

Agder politidistrikt har satt stab

Vi har innkalt mye ressurser for å løse den utfordrende situasjonen i østre deler av Agder. Derfor har vi også satt stab. Situasjonen må løses sammen med Statens Vegvesen. I tillegg blir det etablert et samarbeid med Sivilforsvaret, frivillige organisasjoner, Tvedestrand kommune og Statsforvalter med flere, sier politimester i Agder, Kjerstin Askholt.

Politiet vil komme med mer informasjon fortløpende på Twitter og gjennom pressemeldinger.

Talsperson og mediehenvendelser

Talsperson for Agder politidistrikt er politimester Kjerstin Askholt. Hun kan nås på mobiltelefon 404 42 240.

På grunn av stor arbeidsmengde på operasjonssentralen må alle mediehenvendelser for øvrig rettes til stab for kommunikasjon og pressevakt på telefon 488 95 807.