Øyvind Aas, politistasjonssjef ved Drammen politistasjon, sier at politiets kriminalteknikere vil starte sine innledende undersøkelser på branntomta tirsdag formiddag.

- Før vi kan begynne arbeidet på åstedet må vi være sikre på at det er trygt for våre ansatte å jobbe der, sier Aas. – Så fort det er vurdert forsvarlig å gå inn, vil vi starte undersøkelsene for å søke etter de som befant seg i huset, og også starte undersøkelsene knyttet til etterforskingen.

Det var klokken 02:21 natt til mandag 6. desember at 110-sentralen fikk melding om en brann en adresse på i Sandsveien på Berger i Svelvik i  Drammen kommune. Da nødetatene kom til adressen var boligen overtent.

- Etterforskingen pågår parallelt med ressurser fra Sør-Øst politidistrikt, i tillegg får vi tirsdag også bistand fra Kripos til å gjennomføre kriminaltekniske undersøkelser, sier Aas. – Det er de som har høyeste kompetanse på området, så vi setter stor pris på deres bistand her.

Mandag ble det også gjennomført rundspørringer hos de som bor i nærheten for å hente inn informasjon som kan bidra inn i etterforskningen.