Øst politidistrikt har siden søndag ettermiddag etterforsket en alvorlig voldshendelse som skjedde i et bemannet bokompleks i Rælingen søndag 2. januar. En mann i 30-årene ble pågrepet og siktet for handlingen. Fornærmede, en mann i 30-årene er utenfor livsfare.

Etter planen skulle siktede fremstilles for varetektsfengsling ved Romerike og Glåmdal tingrett i dag. Politiet har gjennom etterforskningen de siste dagene fått et tydeligere bilde av hendelsen, og kan etter en helhetsvurdering ikke se at vilkårene for varetektsfengsling er til stede. Mistankegrunnlaget, sammenholdt med svak bevisforspillelsesfare, er avgjørende ved denne vurderingen.

Etterforskningen vil holde frem, og siktelsen opprettholdes inntil videre.

---------------

Operasjonssentralen i Øst politidistrikt ble søndag ettermiddag varslet av AMK om en mann som var utsatt for en alvorlig voldshendelse. Politiet kom raskt til stedet og pågrep gjerningsmannen. Vedkommende, en mann i 30-årene, er siktet for forsøk på drap, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av dagen.

Det er igangsatt teknisk og taktisk etterforsking for nærmere å avklare omstendighetene rundt hendelsen. Fornærmede, en mann i 30-årene, ble påført alvorlige stikkskader i halsregionen, men skal være utenfor livsfare.

Av hensyn til den innledende og pågående etterforskingen har politiet ingen flere opplysninger å gi om hendelsen nå.