Politiet fortsetter etterforskning med vitneavhør, gjennomgang av innhentet video og annet materiale, opplyser politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sør-Øst politidistrikt. Den siktede har gitt detaljerte forklaringer på hva som skjedde inne i leiligheten og det vil trolig bli foretatt et nytt avhør i slutten av denne uka.

Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, men ønsker foreløpig ikke å kommentere hvorvidt skadene som er påført kvinnen stemmer overens med forklaringer som den siktede mannen har gitt i avhør.

Det var den pågrepne mannen som selv tok kontakt med politiet og pågripelsen skjedde helt uten dramatikk. Den døde kvinnen er en svensk statsborger i 60-årene og at den nå fengslede mannen er en norsk statsborger i 40-årene. Begge er bosatt i Lier.

Den siktede mannens forsvarer er Andrea Wisløff. Avdødes etterlatte vil få oppnevnt bistandsadvokat i løpet av dagen.

Oppdatert 11. januar kl 15.00

Politiet frigir navn på kvinnen som ble drept i Lier

Det var den 69 år gamle Sukanya Banglek som ble drept i Lier natt til lørdag 8. januar. Hun var svensk statsborger. Hun etterlater seg to voksne sønner. De pårørende er varslet.

En 40 år gammel mann er varetektsfengslet mistenkt for drapet. Mannen er norsk statsborger.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om eventuelt motiv for drapet, opplyser politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sør-Øst politidistrikt.