- Tipset gikk ut på at en navngitt person hadde gjemt pengene i skogen, og at pengene skulle stamme fra omsetning av en stor mengde narkotika i perioden 2006 til 2009 i Østfold, opplyser politiadvokat Stian Moltke-Hansen Tveten i Øst politidistrikt.

Som følge av etterforskningen ble en person siktet for grov selvvasking ved å ha skjult kontanter som stammet fra narkotikaomsetning i en periode på over ti år. Noe tid etter siktelsen ble tatt ut i saken fikk politiet tilbakemelding fra Norges Bank om at det nøyaktige beløpet på pengene var kr. 1 998 000.

- Saken er nå avgjort med en påtaleunnlatelse for grov selvvask og inndragning av hele kontantbeløpet på kr. 1 998 000, avslutter politiadvokat Stian Moltke-Hansen Tveten i Øst politidistrikt.

Politiet er veldig glad for at finnerne av kontantene tok kontakt med politiet straks de ble klar over hva de hadde funnet. Mennene vil få utbetalt finnerlønn.

--------------------------------------------------------------

Priv til red: Politiadvokat Stian Moltke-Hansen Tveten i Øst politidistrikt er tilgjengelig for pressen på tlf 969 46 806 mellom kl 1300 og 1400 i dag.