På en pressekonferanse på politihuset i Kristiansand klokken 18.00 mandag kveld, bekreftet politiet i Agder at de mandag klokken 13.20 fikk melding om en alvorlig voldshendelse på en privat adresse på Søm i Kristiansand. Store ressurser fra politiet og andre nødetater rykket ut til adressen da meldingen kom inn.

Da politiet og nødetatene kom til stedet fant de to hardt skadde personer på adressen. De to personene ble kjørt til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Kristiansand etter hendelsen.

– Like etter klokken 14.00 fikk politiet dessverre beskjed fra sykehuset om at de to personene ble erklært døde like etter ankomst akuttmottaket. De to omkomne er begge voksne kvinner, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Bernt Olav Bryge.

Politiet har pågrepet en person i forbindelse med hendelsen. Den pågrepne, en mann i 50-årene, er nå siktet drap på to personer. Vedkommende meldte seg selv på politivakta i Kristiansand.

– Politiet kan bekrefte at det er relasjon mellom den siktede og de fornærmede, uten at politiet på nåværende tidspunkt ønsker å gi ytterligere detaljer om dette, sier Bryge.

Politiet kan ikke kommentere noe rundt motiv for handlingene, og politiet vil på nåværende tidspunkt heller ikke si noe om hvordan drapene er begått.

Den siktede og de to fornærmede er av syrisk opprinnelse.

Politiet har allerede iverksatt tekniske undersøkelser som vil pågå utover kvelden. I tillegg pågår det et større taktisk etterforskningsarbeid. Politiet vil også gjennomføre avhør av vitner, samt forsøke å komme i posisjon for å gjennomføre avhør av siktede.

Den siktede har fått oppnevnt forsvarer. Det er Nils Anders Grønås. De fornærmede og etterlatte vil få oppnevnt bistandsadvokat.

Media:
Politiet i Agder vil komme med ny informasjon i saken når det foreligger nye opplysninger.