De siste dagene har det vært observert et stort antall svindelforsøk per e-post. E-postene kan ha emner som "Henvendelse fra Namsmannen", "Henvendelse fra Namsmannen er tilgjengelig i Altinn", "Varsel fra Namsmannen" og lignende.

E-postene forsøker å fremstå som om de er sendt fra noreply@skatteetaten.no, men er i realiteten sendt fra andre e-postkontoer, og inneholder en lenke som man forsøker å få brukeren til å klikke på. Språket i e-postene fremstår som feilfritt.

-Det kan være vanskelig å vite om det faktisk er en henvendelse fra namsmannen eller om det er svindlere som står bak henvendelsen. Politiet oppfordrer derfor innbyggerne om å ikke klikke på lenker. Ta kontakt med namsmannen skulle du være i tvil, kommenterer Nicolay Nakstad, leder for sikkerhetsseksjonen i Politidirektoratet.

Namsmannen sender brev til privatpersoner via digital postkasse, og ikke Altinn. For å få oversikt over utleggs- og forliksrådssaker hos namsmannen, kan man logge seg på "mine saker" gjennom politiet.no.