Oppdatering fredag 6. mai:

Politiet har gjort ytterligere fremskritt i SIM-kort-sporet etter at vi gikk ut med etterlysningen mandag 2. mai.

Vi har nå avdekket et nytt utsalgssted hvor SIM-kortene i den aktuelle nummerserien har vært til salgs. Sporene går videre til Bunnpris-butikken i Grønland Basar, Tøyengata 2, i Oslo.

Politiet har etter at vi gikk ut med etterlysningen fått verifisert at i alle fall ett av de etterfølgende numrene er solgt på Bunnpris på Grønland. Det er også kommet opplysninger som indikerer at flere av numrene har vært solgt her, noe vi selvfølgelig jobber videre med.

Det er ikke kommet opplysninger som indikerer andre utsalgssteder, men vi må fortsatt holde dette åpent og jobbe videre for å avklare det. Dette styrker uansett hypotesen om at nummeret som slutter på 68 er solgt på en Bunnpris-butikk sentralt i Oslo.

Som vi håpet gir dette en ny lokasjon å jobbe ut fra og flere nye aktuelle etterforskningsskritt. Sånn sett er dette nok et skritt i retning av å avklare hvor vårt nummer er solgt, hvem som har kjøpt det og hvem som kan ha hatt kunnskap om dette ikke-aktiviserte kontantkort-nummeret, som er benyttet i planleggingen av Anne-Elisabeth Hagens forsvinning.

Politiet har til nå mottatt over 100 tips etter at de gikk ut med etterlysningen mandag.

Dette sporet illustrerer godt hvilke utfordringer vi står ovenfor i saken, og hvordan etterforskningen drives fremover skritt for skritt. Vårt mål er fortsatt å finne ut hva som har hendt med Anne-Elisabeth Hagen, og stille de som er ansvarlige for hennes forsvinning til ansvar.

---
Politiinspektør Gjermund Hanssen kan siteres. For pressehenvendelser om saken, ta kontakt med pressevakt på 488 66 885 (hverdager kl. 0800-1530).

 

 

---

Publisert mandag 2. mai:

Kontoen på kryptovalutabørsen er et sentralt spor i etterforskningen av Anne-Elisabeth Hagens forsvinning.

Politiet etterlyser personer som har kjøpt kontantkort med telefonnummer i serien +47 407 45 656 - +47 407 45 676. Telefonnumrene, som tilhører startpakker fra Telia til 29 kr, ble solgt på Bunnpris Iladalen fra juni 2017. Butikken ble nedlagt i desember 2017, og politiet kan ikke utelukke at et eller flere av kontantkortene har blitt oversendt til en annen butikk etter dette.

- Har du kjøpt et kontantkort med et av disse telefonnumrene i perioden mai 2017 til desember 2018, eller har andre opplysninger om kjøp, salg eller utsalgssted for sim-kort med disse numrene, ber vi om at du tar kontakt med politiet, sier påtaleansvarlig Gjermund Hanssen.

Politiet har allerede en del informasjon, ikke minst om numrene som slutter med 63 til 67. Disse ble solgt i Bunnpris-butikken i Iladalen. Nå jobber politiet videre med å innsnevre ytterligere for å identifisere kjøperen av nummeret som slutter på 68.

Det aktuelle SIM-kortet har aldri vært brukt eller aktivert. Det samme gjelder SIM-kortene med telefonnumrene som slutter på 56 - 62.

Har du tips i saken, ta kontakt på telefon 64 81 95 99 eller www.politiet.no/tips under fanen "Tips i Anne-Elisabeth Hagen-saken".