– Catherine Janson er en modig leder som setter en tydelig retning for digital transformasjon av politiet. Hun er brennende engasjert i brukernes behov, opptatt av tverrfaglighet og smidig utvikling og har store ambisjoner om å jobbe mer datadrevet. I tillegg forvalter hun et enormt viktig samfunnsoppdrag der teknologi er en kritisk faktor i jobben med å skape en trygg hverdag for alle, samt gode innbyggertjenester, sier Ole Petter Saxrud, adm. direktør i Atea Norge.

Catherine Janson forteller at Politiets IT-enhet (PIT) har satt seg viktige mål med å levere brukerverdi raskere og hyppigere.

– For å få til det har vi vært gjennom store endringer de siste 18 månedene, vi har blant annet endret styringsmodell, arbeidsform og organisering. Dette danner nå en plattform for gode og smidige arbeidsforhold for smarte folk, som digitaliserer kjernen av politiets oppgaver med fokus på problemløsning for, og sammen med, brukerne, sier hun og takker varmt for prisen.

– Det er utrolig hyggelig å bli kåret til årets digitaliseringsleder. Denne prisen inspirerer stort til å fortsette det viktige arbeidet med digitalisering i politiet.

Stadig flere vil være med på utviklingen

I Universums årlige undersøkelse er politiet på fjerdeplass på listen over landets mest attraktive IT-arbeidsgivere for yrkesaktive.

– Fjerdeplassen viser at vi er på rett vei med digitaliseringsarbeidet vårt. I kombinasjon med det viktige samfunnsoppdraget vårt gir det resultater, og stadig flere teknologer vil være med på den spennende utviklingen som skjer i politiet nå. Det er vi svært glade for, sier IT-direktøren.

Øvrige finalister til Årets digitaliseringsleder 2022 var Kine Berild Norheim, daglig leder i NExTdigital, Nicolai Tangen, leder av Oljefondet (Norges Bank Investment Management) og Andreas Paulsen, Head of IT and Technology i Recharge AS.

– Det er stort å bli nominert sammen med så dyktige folk, avslutter hun.