Etterforskningen har pågått siden han forsvant og den siste sikre observasjonen var 18.desember 2020 for snart to år siden.

Politiet har gjennom etterforskningen mottatt en rekke tips om hva som kan ha skjedd ham og vi mottatt informasjon om mulige observasjoner både lokalt i Hammerfest, i Alta, og i Oslo.

-Alle opplysningene vi har mottatt er vurdert og undersøkt. Noen opplysninger har vært mer interessante enn andre. Politiet har på bakgrunn informasjon vi har mottatt besluttet å undersøke om det ligger noe i bakken på et spesifikt område rundt en nyoppført idrettshall i Hammerfest. Vi kan ikke være sikre på det, men kan heller ikke leve med uvissheten om han ligger der. Derfor har vi tatt en beslutning om å grave her, opplyser leder for taktisk etterforskning Torstein Pettersen.

Vår hovedhypotese er at Abdullahi Dayib Mohamud har vært utsatt for en kriminell handling som er forsøkt skjult. Denne hypotesen har vært en av flere hypoteser helt siden han ble meldt savnet av familien 6. januar 2021.

Hvor lenge gravingen vil pågå er avhengig av hvorvidt det gjøres funn som kan knyttes til den savnede eller etterforskningen av den. Undersøkelsene vil ikke påvirke bruk av hallen, kun området utendørs. 

-Saken har høy prioritet i politiet. Det er viktig for de pårørende, for lokalsamfunnet og for politiet å komme til bunns i denne saken. De pårørende er informert om søket.

Politiet vil sende ut informasjon fortløpende dersom det gjøres funn knyttet til etterforskningen av forsvinningen.

Priv til red. Leder for taktisk etterforskning i Finnmark politidistrikt Torstein Pettersen vil være tilgjengelig for spørsmål mellom klokken 1500-1530 på tlf 40430465