Oppdatering 28.11.22 kl. 12:16

Det blir fengslingsmøte i Oslo tingrett for en av de siktede i saken klokken 1500 i dag mandag 28. november. Forvarer for siktede er Inam Ghous Ali.

For den andre siktede blir det avholdt kontorforretning klokken 14:00 i dag. Forsvarer for den siktede er Tor Even Gjendem.

Det blir avholdt presseorientering etter fengslingsmøtet klokken 15:00. Vi kommer tilbake til sted og tidspunkt for dette litt senere.

Oppdatering 27.11.22 kl. 21:09/22:46:

Oslo politidistrikt har i kveld pågrepet en mann i begynnelsen av 30-årene siktet for drap. Han ble pågrepet på en adresse i Oslo.

Mannen er kjent for politiet fra tidligere.  Han vil bli forsøkt avhørt av politiet i løpet av kvelden.

Forsvarer til siktede er Tor Even Gjendem.

Fra pressekonferansen kl. 15:00:

Politiet og helsepersonell ankom åstedet etter kort tid. Personen ble erklært død på stedet.

En person ble innbrakt til politiet like etter hendelsen og har status som siktet for medvirkning til drap.

Avdøde er en mann i slutten av 20-årene, norsk borger og bosatt i Oslo.

Han var godt kjent av politiet fra tidligere. Politiet legger også til grunn at han tilhørte et kriminelt miljø, og at han ikke var et tilfeldig offer.

Politiet jobber nå med tekniske og taktiske etterforskningsskritt. Det er blant annet sikret flere videoer i området og vi jobber med å gjennomgå materialet. Ut fra det vi ser fra videoer som er innhentet er politiet sikre på at flere personer er involvert.

Melder og andre vitner ble avhørt i natt, og vi vil foreta flere avhør. Vi kan per nå ikke kommentere hva vitner har forklart.

Siktede er i kontakt med sin forsvarer og vil bli forsøkt avhørt så raskt som mulig.

Politiet er interessert å komme i kontakt med personer som kan ha sett noe, eller som har opplysninger, og ber om at de melder fra til politiet så raskt som mulig.

Tips.politiet.no/Oslo

Oslo politidistrikt har nå en pågående innsats mot kriminelle miljøer. Denne innsatsen vil bli ytterligere forsterket i tiden fremover med synlige og dedikerte ressurser. Det legges vekt på god etterretning og best mulig kunnskap, god kvalitet i etterforskningen og oppklaring av saker.

I den forsterkede innsatsen samarbeider politiet godt med Oslo kommune og en rekke andre aktører.