Mari står foran en skjerm og forteller om sin vei inn i teknologibransjen.
STORT ENGASJEMENT: Mari syntes det var veldig gøy å se engasjementet og gleden i øynene til jentene som deltok på arrangementet.

– Jeg var så heldig å bli invitert opp for å holde et foredrag under Girl Tech Fest om livet som UX-designer. Det var en nysgjerrig og engasjert gjeng med jenter fra 3. til 5. klasse som møtte meg på Kulturhuset, forteller Mari Cathrine Karlsen.

Veien til Politiets IT-enhet

Mari var sommerstudent hos oss i Politiets IT-enhet i 2022. Nå er hun deltidsansatt som UX-designer mens hun fullfører mastergraden sin.

– I første del av foredraget snakket jeg om veien min inn i teknologi-bransjen, og hva man egentlig gjør når man jobber med å skape gode brukeropplevelser. I siste del fortalte jeg om hvordan det er å jobbe som designer for Politiets IT-enhet, og hvor mange spennende oppgaver man kan være med på å løse, sier Mari.

Forskning viser at interessen for teknologi og realfag avtar omtrent fra 10-årsalderen hos unge jenter. Girl Tech Fest har som mål at flere jenter skal interessere seg for teknologi og få kunnskap om hvordan de kan være med på å utvikle verdiskapende teknologi i fremtiden.

Se video fra turen til Mari på hennes LinkedIn-profil