Politiet oppfordrer folk til å sjekke passet sitt og bestille seg time nå i vinter

På grunn av pandemien var det mange pass som har utløpt uten at de ble fornyet.

- Vi oppfordrer alle som har behov for å fornye passet til å bestille seg en time i løpet av vinteren. Nå har vi mange ledige timer i hele Trøndelag, sier Siw Hind, leder for Felles enhet for Utlending og Forvaltning i Trøndelag politidistrikt.

- Hvis alle som skal ha nye pass venter til våren, blir det utfordrende å tilby timer til alle som ønsker det, selv om politiet har utvidet kapasiteten med lengre åpningstider og flere ansatte, sier Siw Hind i Trøndelag politidistrikt.

- Finner man ikke ledig time, så ikke fortvil. Vi legger ut timer fortløpende på politiet.no og timer blir avbestilt, så man må prøve igjen litt senere, sier Hind.

Lettere med samtykke for pass til barn

Nå trenger du ikke ha med samtykkeskjema for pass til barn hver gang, men du kan møte opp på et pass- og ID-kontor og gi et samtykke som varer til barnet er 18 år. Det er fremdeles mulig med bare et enkelt samtykke også.

Dette er de nye reglene:

  • Begge foresatte må avgi samtykke før eller i passtimen, men trenger ikke å møte opp samtidig eller på det samme passkontoret.
  • Som foresatt kan du møte opp på et valgfritt passkontor og gi samtykke til at barnet ditt skal få et pass eller nasjonalt ID-kort (husk da ditt eget pass).
  • Når begge foresatte har gitt sitt varige samtykke, kan barnet ditt få fornyet passet eller ID-kortet sitt frem til det er 18 år.

Politiet opplever at en del innbyggere ikke har med tilstrekkelig dokumentasjon når de kommer, da må man bestille ny time. Usikker på hva du skal ha med til passtimen: se huskeliste på politiet.no eller ring politiets passtelefon på 73 89 90 90, alle hverdager kl. 09-15.

Mvh,
Trøndelag politidistrikt