Eksempel på svindel-SMS med en tekst som oppfordrer til å gå inn på en link for å lese om saken din med Namsmannen som avsender
Eksempel på svindel-SMS med namsmannen som angivelig avsender.

I SMS-en vises det til et brev som skal være sendt ut, hvor det etterspørres informasjon i en utleggssak. SMS-en er en påminnelse og inneholder en lenke hvor man oppfordres til å sjekke, eller oppdatere saken.

Ikke trykk på lenken

Dersom du mottar en slik melding – ikke trykk på lenken. 

Slike svindelforsøk kan fremstå som troverdige, mens denne SMS-en er skrevet på dårlig norsk. Det er også alltid lurt å se nøye på URL-en, eller lenken. Lenken i denne SMS-en ser mistenkelig ut og leder til en nettside som har som formål å stjele personlig informasjon.

Logg gjerne inn på "Mine saker" på nettsiden til namsmannen for å sjekke om du har utleggssak eller forliksrådsak - før du vurderer å åpne en lenke på SMS.

Dersom du har trykket på lenken

Dersom du har vært uheldig å trykke på lenken, anbefaler politiet at du gjør følgende:

  • Endre passord på alle tjenester og nettsider som du har besøkt med mobilen umiddelbart.
  • Tilbakestill telefonen til fabrikkinnstillinger. Nettsiden lenken leder til, kan ha installert skadevare på telefonen din.
  • Dersom du gjenoppretter telefonen fra en sikkerhetskopi, må du sørge for at sikkerhetskopien er fra før du besøkte nettsiden.

 

Relevante linker