Våpenamnestiet 2023
Noen av de innleverte våpnene i januar 2023.
FotoSteinar Wulfsberg-Gamre

Våpenamnestiet innføres for å forebygge kriminalitet og alvorlige ulykker. Hvis du er usikker på om du har et uregistrert våpen, ta kontakt med politiet.

I Oslo politidistrikt er det allerede levert inn over 100 våpen og utstyr.  - Ikke vent til slutten av våpenamnestiet med å levere inn våpen, men gjør det i god tid slik at du slipper kø, anbefaler avsnittsleder Marius Gaarde i Oslo politidistrikt.

Sikkerhet er viktig

Skal du selv levere våpen til politiet må du sjekke at våpenet ikke er ladd. Våpenet må pakkes ned før det transporteres.

- Sikkerhet er viktig. Er du usikker på hvordan våpen skal håndteres, få en våpenkyndig til å hjelpe deg eller kontakt politiet. Sprengstoff, granater, krutt og fyrverkeri skal ikke tas med til politiet, sier Gaarde.

 

Halvautomatiske jaktrifler

I forbindelse med at nytt våpenregelverk trådte i kraft sommeren 2021 har det blitt pant på 4000 kroner ved innlevering av en del halvautomatiske jaktrifler som det er forbudt å bruke til jakt. Dette er ikke noe nytt nå i forbindelse med amnestiet, men vi bruker likevel anledningen til å informere om dette.    

Se oversikten over riflene her .

 

Spørsmål i forbindelse med amnestiet:  

Publikum kan ringe politiet på telefon 02800.

Publikum kan også henvende seg pr. e-post til post.oslo@politiet.no og skrive våpenamnesti i emnefeltet.

 

Oppdatert 26.01.2023