Mann i 30-årene pågrepet (oppdatert 28.1.23 kl 1200)

 

Sent i går kveld pågrep Oslo politidistrikt en mann i 30-årene for skyting inne i et gatekjøkken i Nydalen i Oslo mandag kveld.

Mannen er siktet for drapsforsøk.

Han blir fremstilt for fengsling i dag kl 1430.     

Fornærmede er en mann i 50-årene. Han er ikke fysisk skadet. Politiet har gjort et innledende avhør av fornærmede i natt. Politiet har innhentet videoovervåkning fra området, har foretatt rundspørring og gjennomført vitneavhør.

Hendelsen fremstår målrettet. Politiet har ikke informasjon som tilsier at det er fare for andre. Det skal ikke ha vært andre tilstede inne i restauranten. Vi ser alvorlig på hendelsen og jobber for fullt med å identifisere og pågripe gjerningspersonen. Saken etterforskes som drapsforsøk.

- Vi oppfordrer de som kan ha opplysninger om hendelsen, vet hvem gjerningspersonen kan være eller har andre opplysninger som kan opplyse saken, om å ta kontakt med politiet, sier Anne Alræk Solem, leder etterforskningsseksjon drap.

Gjerningspersonen skal ha vært ikledd mørke klær, med et rødt fritthengende merke på venstre arm, samt skrift på brystet i hvitt og rødt. (Se vedlagte bilder) Vedkommende skal ha løpt fra stedet etter hendelsen. Politiet oppfordrer gjerningspersonen til å melde seg for politiet.

- Per nå har vi ikke informasjon som tilsier at det er noen sammenheng med andre hendelser i Oslo. Det er imidlertid tidlig i etterforskning og det er for tidlig å si noe om foranledning og motiv for handlingen. Dette vil være fokus for videre etterforskning. Vi etterforsker saken bredt og jobber ut ifra flere ulike hypoteser, sier Solem.

Hendelsen skjedde sent på kvelden mandag, og det var trolig flere personer ute i nærområdet på dette tidspunktet. Politiet vil igjen oppfordre publikum som kan ha sett noe før, under eller etter hendelsen til å ta kontakt.

Tilsvarende ønsker politiet også annen informasjon som kan opplyse saken. Politiet er interessert i alt fra bilder, video og eventuelt vitneopplysninger. Ta kontakt på telefon eller via vår tipsløsning https://tips.politiet.no/oslo snarest mulig.