– Vi ønsker å informere og advare om det vi tror er aktive og mobile vinningskriminelle i Agder, samt hva bedrifter kan gjøre for å sikre verdiene sine, sier næringslivskontakt i Agder politidistrikt, Eirik Berg Thorsrud. Han legger til at det også er sendt ut informasjon om dette til aktuelle bedrifter i Agder.

Flere politidistrikt melder om tilsvarende tyverier. Natt til 3. mars ble de første tyveriene oppdaget i Agder. Denne uken har det blitt rapportert om tyveri av GPS-enheter fra 11 ulike Volvo lastebiler i Birkenes. Det har også blitt begått tyverier fra anleggs- og landbruksmaskiner i Grimstad og Farsund.

– Mobile vinningskriminelle har gjerne hele landet som nedslagsfelt. De stjeler GPS utstyr fra lastebiler, traktorer og utstyr fra anleggsmaskiner, primært på natten, for å selge videre. Det er kostbart utstyr og vi ønsker at bedrifter er forberedt slik at de også kan være med på å forhindre kriminalitet mot egen bedrift, Thorsrud.

Dette kan bedrifter gjøre for å sikre kjøretøy og utstyr:

  • Sikre dyrt utstyr når dette ikke er i bruk, ved for eksempel å parkere traktorer, lastebiler eller anleggsmaskiner i videoovervåket område, eller på sikkert område.

  • Ta ut dyrt utstyr når kjøretøy eller maskiner forlates i et lengre tidsrom, f.eks. over natten eller i helgen.

  • Holde jevnlig øye med lastebil/traktorer/ grave-/anleggsmaskiner når disse er parkert.

Tips politiet:
Har du tips eller opplysninger om denne saken kan du sende inn tipset ditt via tipsskjemaet på politiet.no, eller ringe politiet på 02800.

For media:
Talsperson i denne saken er næringslivskontakt i Agder politidistrikt, Eirik Berg Thorsrud. Han kan nås på Mobil: 9041105.