Når det gjelder hendelsen ved politistasjonen som førte til at politiet løsnet skudd, så kan vi ikke gå i detaljer da dette er gjenstand for etterforskning hos spesialenheten og Politiet i Finnmark henviser til Spesialenheten på tlf 62556100, e-post: post@spesialenheten.no.

Forsvarer for den siktede er Jens B. Herstad

Pressemedling klokken 0830 20.mars 2023:

Politiet ble i natt klokken 0233 utkalt i forbindelse med at en mann i 50-årene forsøkte å tenne på et hus hvor flere personer befant seg. Mannen stakk fra stedet og i forbindelse med pågripelsen av ham oppsto det en trusselsituasjon hvor politiet så seg nødt til å avfyre et rettet skudd mot beinet til mannen.-Trusselsituasjonen oppsto ved at mannen kjørte inn i politiets garasjeport på politihuset i Vardø, tente på bilen han satt i og kom mot politiet med stikkvåpen. Mannen ble anropt, politiet avfyrte varselskudd uten at han stanset. Politiet så seg derfor nødt til å skyte mannen i beinet.

Mannen er nå fraktet til Kirkenes sykehus for behandling av skuddskadene. Det skal ikke være snakk om livstruende skader, opplyser leder for taktisk etterforskning Torstein Pettersen i Finnmark Politidistrikt.

Tre personer kom seg ut av boligen som ble påtent og skal ikke ha fått skader. Brannen ble slukket umiddelbart.

-Vi har startet etterforskning av hendelsen og er i gang med å avhøre vitner og sikre spor.

Mannen er kjent for politiet fra før av og hadde besøksforbud mot en av beboerne i huset.

Spesialenheten er varslet og vil starte etterforskning av politiets håndtering av hendelsen. I påvente av denne etterforskningen kan ikke politiet gi ut ytterligere informasjon.

Mannen vil i løpet av dagen få oppnevnt forsvarer.

Torstein Pettersen, avsnittsleder for taktisk etterforskning vil klokken 10.00 være tilgjengelig for media på tlf 40 43 04 65.

Pressehenvendelser til Spesialenheten, tlf. 62556100, e-post: post@spesialenheten.no.