Politiet fikk flere tips om hendelsen og signalement på bilen, noe som bidro til at sjåføren kort tid etter ble pågrepet. Sjåføren av bilen er en mann i 30-årene fra Steinkjer. Vedkommende er foreløpig siktet for uaktsom kjøring og mistenkes for promillekjøring.

Politiet kan bekrefte at en person er omkommet etter å ha blitt påkjørt. Den omkomne er en mann i 20-årene og de pårørende er varslet. Ut fra politiets opplysninger er det ytterligere to personer med lettere fysisk skade.

- Dette er en svært alvorlig hendelse med tragisk utfall. Etterforskningen pågår med full styrke. Politiet har blant annet startet med vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt.

- Etterforskningen videre vil forsøke å avdekke handlingsforløpet og vi jobber med flere hypoteser. Et sentralt spørsmål er om det er en ulykke eller en villet handling, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt.

Den siktede vil bli avhørt så fort han er i en tilstand der dette er mulig. Han har fått oppnevnt Anne Marstrander-Berg som forsvarer.

For media: Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om tidspunkt for pressen. Håper på forståelse for det.

Mvh,
Trøndelag politidistrikt