Ved
Malin Borg - politiadvokat
Kjetil Mollan - etterforskningsleder 

Like over kl. 02 i natt mottok politiet melding om at flere var påkjørt i Steinkjer sentrum. Politiet fikk flere tips og signalement på bilen og pågrep en mann i 30-årene fra Steinkjer kort tid etter.
Det er en person er omkommet og de pårørende er varslet. Ytterligere to ble lettere skadet.

Per nå er personen som er pågrepet siktet for uaktsomt drap, dette på bakgrunn av opplysninger som politiet har på nåværende tidspunkt. Det vil gjøres vurderinger fortløpende av siktelsen. Politiet vil prøve å foreta avhør av siktede i ettermiddag/kveld.

Det blir fengslingsmøte mandag 10. april i Trondheim. Den siktede begjæres varetekstfengslet på grunn av bevisforspillelsesfare.

Steinkjer kommune har opprettet kriseteam.

Politiet ser alvorlig på saken. Etterforskningen pågår med full styrke og er ennå i en tidlig fase. Politiet etterforsker saken ut fra flere hypoteser. Sentralt i etterforskningen er å finne ut om dette var en villet handling eller en ulykke.

Det er så langt ingenting som tyder på at det er flere enn den siktede som står bak påkjørselen.

Det er ingen grunn til at folk skal føle seg utrygge, hverken i Steinkjer eller i Norge på bakgrunn av denne handlingen slik den fremstår nå.

Når det gjelder motiv er dette noe etterforskning skal belyse, ikke noe informasjon om motiv per nå.

Politiet kan bekrefte at den siktede er kjent av politiet fra før, utover det ønsker vi ikke å gi flere detaljer. 

Politiet i Trøndelag meldte inn informasjon videre til Politidirektoratet og på bakgrunn av dette ble det innført nasjonal bevæpning.

Det jobbes det med å innhente videoer og få oversikt over alle vitner. Det er foretatt ransaking på den siktedes bolig.

Den siktede ble fremstilt for lege og det er tatt blodprøve, ikke fått svar ennå.
Det er besluttet obduksjon av avdøde.

Bistandsadvokat er ikke oppnevnt på nåværende tidspunkt.

* Det er ikke planlagt noe mer informasjon fra Trøndelag politidistrikt i løpet av søndagskvelden, men skjer det en utvikling i saken sender vi ut en oppdatering i en pressemelding.