Innlandet politidistrikt pågrep natt til 28. mars to menn i 20-årene og en mann i 40-årene i en bolig på Toten.

De to mennene i 20-årene er siktet for grove tyverier, mens den tredje er siktet for heleri.

De siktede ble etter pågripelsen først tatt med til sentralarresten og deretter framstilt for varetektsfengsling i Østre Innlandet tingrett.

De tre ble fengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon.

Det har over en viss tidsperiode vært utført en rekke grove tyverier fra fritidsboliger og hytter under oppføring både i Innlandet og i områder som tilhører Øst politidistrikt og Sør-Øst politidistrikt.

– Politiet mistenker at de tre mennene står bak i et stort antall av disse tyveriene hvor det er stjålet verktøy for til sammen flere millioner kroner, sier Ragnhild Ouren, leder for etterforskning på Lillehammer.

I forbindelse med pågripelsen ble det gjort funn av blant annet verktøy og annet tyvegods som politiet arbeider med å spore tilbake til rette eier.

– Noe av tyvegodset er allerede tilbake til rettmessig eier, men det gjenstår fortsatt en del arbeid. Vi oppfordrer bedrifter til å ta kontakt med sin nærmeste politistasjon for å gi en god beskrivelse av verktøy de er blitt frastjålet slik at vi skal kunne tilbakeføre verktøy til sin rettmessige eier, sier Ouren.

De tre mennene har øst-europeisk opprinnelse.

 

Mediekontakt:

Ragnhild Ouren, leder for etterforskning på Lillehammer, er tilgjengelig for media kl. 10:00-11:00 på telefon 488 86 890.