Den siktede i saken ble onsdag varetektsfengslet i fire uker på grunn av bevisforspillelsesfare.

- Siktede er avhørt en gang og det er planlagt nytt avhør i dag. Han erkjenner ikke straffeskyld, men knytter seg til gjerningsstedet. Utover dette ønsker vi ikke si noe nærmere om hans forklaring av hensyn til faren for å forspille bevis, sier Ellen Moksnes Andresen, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt.

- Politiet har mottatt et foreløpig svar på obduksjon, og den tyder på at avdøde døde av vold mot hodet, sier Ellen Moksnes Andresen, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt.

- Vi har i dag pågrepet en mann i 40 årene siktet for uriktig forklaring til politiet. Han vil bli avhørt i løpet av dagen. Om han har avgitt uriktig forklaring er noe etterforskningen nå vil prøve å få klarhet i, sier Ellen Moksnes Andresen, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt.

Politiet har fokus på å kartlegge hendelsesforløpet og bevegelser til de involverte. Arbeidet med tekniske bevis, gjennomgang av digitale spor og arbeid med vitneavhør pågår med full styrke.

Politiet takker publikum for tips som er mottatt så langt i saken. Vi ønsker fremdeles tips om noen har møtt eller snakket med avdøde Elisabeth Karete Bjørkavåg Ravnå mandag 17. april og dagene før. Ta kontakt via nettsiden tips.politiet.no/trøndelag eller telefonnummer 7348 9400  

Gerd Cathrine Haagensen er oppnevnt som bistandsadvokat.

For media: Politiadvokat Ellen Moksnes Andresen vil være tilgjengelig telefon 73 48 94 50  fredag 21. april kl. 13.00-13.45. Det blir kun mulighet for telefon i dag. Det vil ikke komme noen flere oppdateringer i saken i løpet av helgen, med mindre det skjer en vesentlig utvikling i saken.

Med vennlig hilsen,
Politiet i Trøndelag