Masood Fazal, politidirektør Benedicte Bjørnland, Asifa Malik og Sharmin Ahmed foran et bord fylt med mat.
FESTEN ETTER FASTEN: Fra venstre Masood Fazal, politidirektør Benedicte Bjørnland, Asifa Malik og Sharmin Ahmed.

– Vi skal være et mangfoldig politi for en mangfoldig befolkning, sier Bjørnland.

Faglig påfyll

I den første delen av feiringen var det fokus på å lære og bli bedre kjent. Vi hadde blant annet besøk av Iram Ansari som leder talentprogrammet FleRe i NRK, og som er en av initiativtakerne til TV-programmet "Festen etter fasten". Iram fortalte historien om programmet – fra ideen oppstod til det ble et vellykket program som ble vist på NRK for fjerde gang i år.

Anerkjenn og bruk mangfoldet vi har og vær nysgjerrig, var oppfordringen fra Masood Fazal, som har nasjonalt ansvar for konseptet Rettferdig politi. Han fortalte litt om hva ramadan er og delte noen erfaringer om det å være muslim i politiet - og spesielt under ramadan.

Dervis Mansuroglu er personalleder og mentor for utviklere i Politiets IT-enhet (PIT). Han delte en personlig historie om egen bakgrunn og oppvekst. Hans viktigste budskap var å ha respekt for hverandre, bry seg og at alle har noe å bidra med til felleskapet.

Første, men ikke siste

Det er første gang dette arrangementet gjennomføres i politiet, og initiativtakerne håper dette bare er begynnelsen.

– Vi håper dette arrangementet er det første av mange i årene fremover og inspirerer også andre organisasjoner til å gjøre det samme, sier initiativtakere Sharmin Ahmed og Asifa Malik fra Politiets IT-enhet (PIT).

Arrangementet ble avrundet med matfest og mingling i kantinen. Det ble servert buffet med et stort utvalg av mat fra mange kulturer, som ansatte i politiet selv hadde laget.