Oppdatering onsdag 10. mai kl. 10.00

Tirsdag kveld pågrep politiet en ny person i saken hvor en mann ble funnet drept ved Løkenåsen skole i Lørenskog 28. april. Siktede er siktet for drap eller medvirkning til dette. Siktede er en mann i midten av tyveårene fra Østlandsområdet. Pågripelsen gikk rolig for seg.

Politiet vil senere i dag begjære ham varetektsfengslet i fire uker. Fengslingsmøtet er kl. 13 i Romerike og Glåmdal tingrett.

Bakgrunnen for pågripelsen kommer som følge av den etterforskningen som er gjort frem til nå.

-----------------

Priv til red.

Politiadvokat Grete Bollestad kan siteres på punktene over. Hun er tilgjengelig på tlf. 969 46 806 kl. 10.15-11.00.

Vi gjør oppmerksom på at telefonnummeret går inn i en sløyfe, og får du ikke svar, er du satt i kø. Nummeret er kun bemannet i det gitte tidspunktet.

 

Oppdatering torsdag 4. mai kl 12:40

Politiet ber om tips fra personer som har oppholdt seg ved og rundt Løkenåsen skole torsdag 27. april 2023 i perioden kl 22:00-23:00.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med personer som har observert noe. Dersom noen har kjørt i området med dashbordkamera er vi interessert i dette.

Ta kontakt på tipstelefonen: 64 99 40 60

 

Oppdatering tirsdag 2. mai kl 12:30

Som politiet meldte om i går, blir to personer begjært varetektsfengslet i Romerike og Glåmdal tingrett i dag. De to har samtykket til at fengslingen går som en kontorforretning.

Etterforskningen er fortsatt i en innledende fase. Politiet kartlegger hva som har skjedd og etterforsker bredt, både teknisk og taktisk. På dette stadiet i etterforskningen er det fokus på å sikre tidskritiske bevis. Det er innhentet mye bevis som skal bearbeides.

Når det gjelder de konkrete funn i saken, er det for tidlig å gå inn på disse av hensyn til den videre etterforskning.

 

Oppdatering mandag 1. mai kl 21:30

De tre pågrepne etter drapet ved Løkenåsen skole er avhørt i dag.

De har avgitt forklaring og samarbeider med politiet. Vi har brukt store ressurser på å ettergå opplysninger som er gitt i avhør i dag.

To av de pågrepne blir begjært varetektsfengslet i morgen, tirsdag. Begge har samtykket til varetekt i 4 uker og at dette avgjøres ved kontorforretning.

Vi legger derfor til grunn at det ikke blir rettsmøte i morgen.

Mistanken mot den tredje pågrepne er svekket og han vil dermed bli løslatt nå i kveld. Formelt sett opprettholdes siktelsen inntil videre.

Det er fortsatt mange etterforskningsskritt som gjenstår og vi fortsetter etterforskningen med store ressurser også i dagene som kommer. 

Det er naturlig at elevene ved Løkenåsen skole reagerer på at området ved skolen nå er et åsted for drap. Politiet på Lillestrøm har dialog med rektor om dette. De vil sammen avklare videre behov for oppfølging av elevene der.

 

Oppdatering mandag 1. mai kl 12:00

Siden drapet på Løkenåsen skole fredag kveld, har politiet jobbet med store ressurser i saken. Gjennom helgen har vi jobbet med å innhente og analysere store mengder informasjon fra avhør, videomateriale, kriminaltekniske og elektroniske spor.

Sent søndag kveld og natt til mandag ble tre personer pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Disse sitter nå i arrest i Øst pd og vil bli forsøkt avhørt gjennom dagen. Planen er å fremstille dem for varetektsfengsling i morgen tirsdag.  De tre knyttes til drapet gjennom den informasjonen etterforskningen så langt har vist.

Tre av de siktede er i 20-årene, mens den fjerde siktede er 18 år * og har tilhørighet på østlandsområdet. De er alle omhandlet hos politiet tidligere. Pågripelsene foregikk uten dramatikk. Ytterligere pågripelser kan ikke utelukkes, men vi leter ikke aktivt etter andre nå.

Avdøde er obdusert, og vi venter på den endelige obduksjonsrapporten, og kan ikke gå inn på funnene foreløpig.

Politiet jobber med å analysere og strukturere store mengder med informasjon, og flere avhør skal gjennomføres den nærmeste tiden. Derfor er det begrenset med informasjon vi kan gå ut med nå.

* Opprinnelig sto det i meldingen at "Alle de siktede er i 20-årene" men det medfører ikke riktighet. (Endret tirsdag 2. mai kl 15:00)

 

Oppdatering søndag 30. april kl 22:00

Politiet har gjennom søndag jobbet videre med en rekke etterforskningsskritt, blant annet innhenting av elektroniske spor og videomateriale.

Dette arbeidet vil fortsette i morgen. I forbindelse med etterforskningen fra fredag og lørdag kom en mann i politiets søkelys. Han ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til dette. Etter at han var avhørt og som følge av andre etterforskningsskritt ble vedkommende løslatt fra politiets varetekt søndag ettermiddag.

 

Oppdatering søndag 30. april kl 14:47

Politiet kan bekrefte at en person i forbindelse med avhør, er siktet for medvirkning til drap.

- Vedkommende har vært i avhør i dag og er siktet for medvirkning til drap, opplyser politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt.

Politiet fortsetter å etterforske saken med full styrke.

 

Oppdatering søndag 30. april kl 10:05

Politiet har jobbet gjennom hele natten med etterforskning av saken. Som flere medier meldte i går, kan politiet også bekrefte at en adresse i Oslo er undersøkt.

Politiet ønsker fortsatt tips og observasjoner knyttet til bevegelser av personer og kjøretøy i området ved Løkenåsen skole, på parkeringsplassen ved fotballbanen, i tidsrommet fredag 28. april kl. 15-20. Ta kontakt på politiet.no/tips.

 

Oppdatering lørdag 29. april kl 20:00

Politiet har gjennom lørdag jobbet videre med undersøkelser rundt åstedet, vitner, avdøde og innhenting av videomateriale.

Dette arbeidet vil pågå gjennom kvelden og natten.

 

Oppdatering lørdag 29. april kl 14:10

Politet kan bekrefte at mannen som ble funnet fredag kveld er drept. Politiet har nå sikker identitet på fornærmede som er en mann i 20-årene bosatt i et annet politidistrikt. 

-  Vi jobber med å kartlegge fornærmedes bakgrunn og tilknytning til Lørenskog og andre taktiske og tekniske etterforskningsskritt med nødvendige ressurser, sier politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye.

Politiet ønsker fortsatt tips og observasjoner knyttet til bevegelser av personer og kjøretøy i området ved Løkenåsen skole, på parkeringsplassen ved fotballbanen, i tidsrommet fredag 28. april kl. 15-20. Ta kontakt på politiet.no/tips.

 

Oppdatering lørdag 29. april kl. 09:16

Etterforskningen har pågått for fullt gjennom natta både på stedet og gjennom avhør. Krimtekniske undersøkelser pågår fortsatt. Vi har ingen ytterligere informasjon å dele utover det som ble formidlet i natt.

 

Oppdatering lørdag 29. april kl.00:12

Da ambulansen ankom stedet ble mannen konstatert død. Funn på stedet gjør at vi sannsynligvis står overfor et drap.

Den avdøde er en voksen mann, og han er ikke identifisert ennå.

Politiet ønsker tips og observasjoner knyttet til bevegelser av personer og kjøretøy i området ved Løkenåsen skole, på parkeringsplassen ved fotballbanen, i tidsrommet kl. 15-20. Ta kontakt på politiet.no/tips.