Martin og Marianne
FAGLIG INNLEGG: Nettverket fulgte godt med og stilte nysgjerrige spørsmål under innleggene. Martin og Marianne synes det er givende å være en del av nettverket.

En Security Champion i PIT skal hjelpe til å spre sikkerhetskulturen ut i teamene, og ta et ekstra ansvar for å dyrke den i teamet. Sikkerhetskultur er ikke noe du kan kjøpe - det må bygges over tid. 

Lærer bort hacking

Under meet-upen delte vi hvordan vi jobber med hacking-events og hackefritidsklubben vår, Team Abyss. 

Security Champion, Martin, ga sine beste tips til hvordan få kollegaer til å bli interessert i hacking - og skape trygger løsninger. 

– Lag et opplegg som er åpent for alle, uansett om de har hacket før eller ikke. La folk få prøve seg hands on, hei på hverandre og skap trygghet for å kunne gi tilbakemeldinger. Og ikke minst, server noe godt å spise, det slår alltid an. 

Leder for Utvikling, Marianne, håper gjestene gikk ut med lyst til å brushe opp sine egne og kollegaers hacker-skills. 

– Det var superstas å være vertskap for nettverket. Vi gleder oss til å være med på enda flere meet-ups, sier hun. 

Om Security Champions Norge

Security Champions Norge er et åpent fellesskap for folk som er interessert i sikkerhetskultur og som mener vi trenger mer samarbeid og deling rundt sikkerhet. Dessverre finnes det ingen fasit på hvordan dette gjøres, men sammen hjelper nettverket hverandre til å utveksle gode og dårlige erfaringer.