Pressemelding kl. 22.10, 19.05.23:

- Politiet fikk litt over klokken halv fire i dag ettermiddag melding om at det lå en alvorlig skadd person utenfor en enebolig sentralt i Kristiansund. Politiet rykte bevæpnet ut til adressen, og politiet fant da en kvinne i 70-årene utenfor huset. Kvinnen var hardt skadd, og skadene var forenlig med skuddskader. Kvinnen ble kjørt til Kristiansund sykehus med ambulanse, og det ble etter kort tid konstatert at hun var død, sier politiinspektør i Møre og Romsdal politidistrikt, Ove Brudevoll.

Ved søk i huset ble det funnet ytterligere en død person. Dette var en mann i 70-årene. Også han hadde skader som var forenelig med skuddskader.

- Politiet etterforsker denne saken bredt og vi holder flere hypoteser åpne, men så langt er det ingenting som tyder på at andre personer har vært involvert i hendelsen. På det nåværende tidspunkt leter vi ikke etter en ukjent gjerningsperson, legger Brudevoll til.

Politiet har funnet skytevåpen i det aktuelle huset.

De to avdøde var gift med hverandre og begge bodde på den aktuelle adressen.

Etterforskningen av denne saken fortsetter utover kvelden. Det foretas vitneavhør, rundspørringer i nabolaget, vi undersøker elektroniske spor, og ikke minst er det et nokså omfattende kriminalteknisk arbeid som skal gjøres på stedet.

- Pårørende er varslet. Disse ivaretas av kriseteamet i Kristiansund kommune, og politiet har også utpekt en pårørendekontakt som skal ivareta de pårørende på best mulig måte, avslutter Brudevoll.